Connect with us

економија

Алкалоид регистрираше нова компанија во В.Британија

објавено

на

Земајќи го предвид излезот на Велика Британија од Европската Унија,
менаџментот на Алкалоид донесе одлука за отворање ново друштво,
со цел зајакнување на постојните позиции на пазарот.

Алкалоид АД Скопје регистрираше ново друштво во Велика Британија, со назив
ALKALOID UK LIMITED. Друштвото е во 100% сопственост на Алкалоид АД Скопје, известија од компанијата до Македонската берза.
Земајќи го предвид излезот на Велика Британија од Европската Унија,
менаџментот на Алкалоид донесе одлука за отворање ново друштво,
со цел зајакнување на постојните позиции на пазарот.
Водечката македонска фармацевтска компанија е присутна во Велика Британија преку продажба на фармацевтски производи со реализирани продажби во износ од 313 милиони денари во 2020 година.
„Со ова АЛКАЛОИД АД Скопје продолжува во насока на остварување на својата
главна стратешка определба, односно развивање како извозно ориентирана
компанија со стабилна пазарна позиција.“, истакнуваат од компанијата.

економија2 дена ago

Алкалоид со поголеми приходи и добивка лани: компанијата стигна до 200 милиони евра вкупен обрт

банки3 дена ago

Комерцијална банка: Дезинформациите и конструкциите на Трифун Костовски против нас се плод на неговиот личен неуспех

економија2 дена ago

Адора и официјално го претстави првиот градежен проект во Србија

македонија5 дена ago

Заев: Очекувам Сашо Мијалков да биде пронајден и ставен во притвор

економија3 дена ago

Коста Петров: Ќе ги мотивираме големите компании да го помогнат развојот на стартапите

интервју21 час ago

Суат Инан: И покрај пандемијата, со нашата силна структура и иновативни пристапи во 2020 година постигнавме раст од 57%

коментари21 час ago

Марјан Петрески: Дивиденда, два слоја и ровер

економија21 час ago

Македонската економија на среден и долг рок (5)

економија21 час ago

Standard & Poor’s бара реформи за да го зголеми кредитниот рејтинг

економија21 час ago

Кои се најголемите ризици за финансиските компании