Connect with us

lifestyle

Ана Винтур: Најдобар начин да го остварите сонот е да се разбудите

Ана Винтур, уредник на Vogue

објавено

на

Со својот заштитен знак фризурата со шишки и темните очила, Винтур е една од најмоќните фигури во светот на модата, возвишувана заради нејзиното остро око за модните трендови и поддршката на младите дизајнери. Повеќе од 30 години главен уредник на модното списание Vogue, позната е по својата ладнокрвност, која на моменти наликува на суровост и бесчувствителност, перфекционизмот  и  цврстата контрола врз нештата. Затоа некои ја нарекуваат и “Нуклеарната Винтур“, а таа само вели дека си ја работа својата работа.

Мислам дека секој треба да биде отпуштен барем еднаш во животот, затоа што перфекција не постои. Треба да имате и подеми и падови, од тоа учите. 

Многу мразам нерешителност. Дури и да сум сосема несигурна, ќе се преправам дека знам точно за што зборувам и ќе донесам одлука на крајот.

Многу сум добра во делегирање – луѓето работат подобро кога имаат вистинско чувство на одговорност. Но, истовремено, не сакам изненадувања. Сакам да знам што се случува во секој момент.

Кога ќе слушнам за некоја компанија дека ја води тим, ми се плаче. Треба да имате лидер со визија и срце што може да ги движи работите напред.

Најдобар начин да го остварите сонот е да се разбудите.

Не се потпирам баш многу на пазарни истражувања. Попрво ги следам сопствените инстинкти.

Модата значи гледање напред, не назад. Така и јас гледам во животот.

Continue Reading
интервју6 часа ago

Маја Филипчева: Иницијативата „3-те Мориња“ отвора можности за регионална соработка

македонија3 дена ago

Акцелератор УКИМ во соработка со програмата Star Venture на ЕБОР: Повик за нова акцелераторска програма на Акцелераторот УКИМ

банки4 дена ago

УНИБанка АД Скопје ја исплати петтата полугодишна камата на сопствениците на Перпетуални обврзници

технологии / компании4 дена ago

Комтрејд ги донесе OnePlus телефоните во Македонија

македонија5 дена ago

#БидиФит #БидиЗдрав #БидиСигурен -наградна игра на Триглав Осигурување

македонија5 дена ago

Асура станува официјален партнер за одржување на Ист Гејт Мол

банки6 дена ago

Шпаркасе банка Македонија и Охридска банка споени во една банка

македонија6 дена ago

Прв македонски Swatch по повод 30 години од независноста

македонија6 дена ago

Европската Комисија и Меѓународната организација на трудот со здружени сили за поддршка на младите

банки1 недела ago

Народната банка и МБА донесоа Насоки за банките и штедилниците – за поголема транспарентност и стандардизација при објавувањето информации за депозитите и кредитите за населението

македонија5 дена ago

Асура станува официјален партнер за одржување на Ист Гејт Мол

банки6 дена ago

Шпаркасе банка Македонија и Охридска банка споени во една банка

македонија3 дена ago

Акцелератор УКИМ во соработка со програмата Star Venture на ЕБОР: Повик за нова акцелераторска програма на Акцелераторот УКИМ

македонија6 дена ago

Прв македонски Swatch по повод 30 години од независноста

банки4 дена ago

УНИБанка АД Скопје ја исплати петтата полугодишна камата на сопствениците на Перпетуални обврзници

технологии / компании4 дена ago

Комтрејд ги донесе OnePlus телефоните во Македонија

интервју6 часа ago

Маја Филипчева: Иницијативата „3-те Мориња“ отвора можности за регионална соработка

македонија6 дена ago

Европската Комисија и Меѓународната организација на трудот со здружени сили за поддршка на младите

македонија5 дена ago

#БидиФит #БидиЗдрав #БидиСигурен -наградна игра на Триглав Осигурување