Connect with us

менаџмент / маркетинг

Анонимни процени на колегите и шефовите

Критичка метода “360 степени”

објавено

на

Според некои истражувања, со методот на оценување на вработените, наречен “360 степени”, се служат една третина од компаниите во САД, но сè попопуларен е и во останатите делови од светот. Се смета дека анонимната процена на колегите и шефовите е прилично доверлив извор на информации, но методот има и многу лоши страни

Постои метод за оценување на вработените со кои што работната средина толку се протресува што се чини дека 50% од луѓето добиле отказ, а сите имаат чувство дека се случуваат историски промени. Но, како последица, оваа иста техника може толку да ја убие волјата и психата на оценетиот вработен, па тој никогаш да не се опорави сосема. Се работи за методот на оценување наречен “360 степени” затоа што секој вработен анонимно го оценува не само неговиот шеф, туку и колегите во разни видови на работен однос – дури до десетина соработници. Секако, тоа значи дека повратната информација за работата и успешноста мора да се сфати прилично сериозно. Кога оцената е позитивна, се поттикнува еланот, креативноста и работната дисциплина, и се развиваат подобри односи со клиентите и поуспешен развој на кариерата. Но, ако е лоша, компанијата може да има повеќе проблеми отколку пред оценувањето.

Колеги или непријатели

Повратните информации од “360 степени” му овозможуваат на секој поединец да разбере како другите го гледаат како вработен, колега или член на персоналот. Критиките се најефективни затоа што се одраз на односите, силите и маните што само другите колеги или клиенти може да ги видат. Корените на овој метод досегаат до времето на Втората светска војна: во тоа време, имено, германската полиција на непопуларен начин прибирала мислења за своите членови. Во педесеттите методот почнал почесто да се употребува, за да во деведесеттите ја прифатат многу организации и професионалци од одделите за човечки ресурси. Проблемот бил во тоа што податоците се прибирале и споредувале на хартија, заради што процесот бил бавен  и скап. Денес таквите анкети заради употребата на интернет се с$ попопуларни; според некои истражувања со нив се служат дури една третина од компаниите во САД или речиси 90% од компаниите од Форчновата листа на 500 најголеми. Очигледно, методот може на фирмата да & донесе многу корист.

Меѓутоа, ако негативното мислење за нечија работа одекнува на неколку управни нивоа, потребно е крајно позитивно стојалиште и цврста глава за да искуството се пренасочи во поттикнувачко и позитивно,  и дотогашните колеги параноично да не ги претвори во непријатели.

“Освестување за своите мани и менување во склад со она што се дознава од таква полифонична критика многу е поимпресивно отколку некој да се развива само врз основа на пофалби. Негативната критика може да биде прилика човек да покаже дека може да слуша и да учи”, вели проф. Лариса Тајденс од бизнис училиштето на Стенфорд универзитетот.

Не ги барајте “кодошите”

Што да се стори кога ќе се добие негативна критика? Харвард Бизнис Ривју дава неколку корисни совети за совладување на лутината, разочарувањето, па и желбата за одмазда. Прво, не треба панично да се реагира да се истресете на првиот (најверојатно сосема невин) колега и да се заземе одбранбена позиција. Треба малку да се причека да слегнат впечатоците, а себеси да си кажете дека критиката е прилика да се видите во ново, поинакво светло. Треба да се прашате дали промената на однесувањето што критиката ја имплицира е вредна за вашето време и енергија. Треба исто така со тимот и надредените да поделите некои идеи околу промените што е решено да се направат.

Никако не треба да ги барате “кодошите”. Не треба ниту да се обидувате да го промените секое негативно оценето однесување; фокусирање само на некои проблеми е подобра стратегија. Исто така, немојте интуитивно да се фокусирате на негативното – повеќето критики содржат и позитивни и негативни повратни информации.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

технологии / компании4 часа ago

Трендови на коишто треба да внимаваат огласувачите во 2022

македонија4 часа ago

Пет амбасадори на ЕУ земји дискутираа заедно со студентите на тема иднината на Европа – перспектива од земја кандидат

економија4 часа ago

ДДВ-то го наполни буџетот за четвртина повеќе од лани

македонија5 часа ago

Се менуваат алатките, не и новинарските вредности

економија5 часа ago

Просечната каматна стапка на кредити за компании се спушти до 3,55%, а за домаќинства до 5,23%

економија5 часа ago

И покрај моќните ефекти на пандемијата, побарувачката за кредити се врати

Business5 часа ago

Македонските угостители сакаат свој „биткоин“

start up5 часа ago

Топ 5 совети за успех на стартап бизниси

економија8 часа ago

Дигитализацијата бара нови вештини – неформалното образование станува сè поважно

економија18 часа ago

Развојната банка објави јавен повик за корисниците на ,,Ковид 3” кредитната линија, за дополнителен грејс период од 12 месеци

коментари1 ден ago

Благојче Котески: Совршена енергетска бура или дел од „новото нормално“???!!!

економија8 часа ago

Дигитализацијата бара нови вештини – неформалното образование станува сè поважно

економија7 дена ago

Пласирани 16,9 милиони евра кон домашните компании преку Развојната банка

политика4 дена ago

Ковачевски: Не сум ничиј човек, туку човек со интегритет и големо професионално искуство соодветно за позицијата претседател на СДСМ

македонија2 дена ago

Македонските угостители сакаат своја крипто валута

технологии / компании2 дена ago

На „Стартапувај 3“ обезбедена најголема финансиска поддршка за стартапите во историјата на ФИТР

економија4 дена ago

Пешев: Компаниите нема да издржат уште еден локдаун

економија18 часа ago

Развојната банка објави јавен повик за корисниците на ,,Ковид 3” кредитната линија, за дополнителен грејс период од 12 месеци

економија3 дена ago

Просечната каматна стапка на кредити за компании се спушти до 3,55%, а за домаќинства до 5,23%

економија4 часа ago

ДДВ-то го наполни буџетот за четвртина повеќе од лани