Connect with us

банки

Банка што има високи принципи при кредитирањето, е банка што се грижи за вас, вашата иднина и средината во која живеете

објавено

на

Одговорното кредитирање е многу важен фактор за кој помалку се зборува, а кој исто така треба да игра клучната улога при избор на банка при подигнување кредит, доверување на депозит или примање на плата.

Банките играат голема улога во обликувањето на локалната и глобалната економија. Тие имаат сериозна општествена и еколошка одговорност преку проектите кои ги кредитираат, бидејќи со тоа го поттикнуваат растот на одговорните или неодговорните компании во бизнис заедницата, а во однос на физичките лица, влијаат директно врз одржлива економска состојба на семејствата или напротив  – кон неконтролирано задолжување.

Во денешниот свет тешко е да се препознае кои банки ја прават вистинската работа кога станува збор за одговорност кон општеството, економијата и животната средина, па токму затоа кога станува збор за избор на банка, важно е да се земат предвид некои суштински значајни фактори кои одат чекор понапред од „најдобрите каматни стапки“, лесно достапни кредити и провизии.

Одговорното кредитирање е многу важен фактор за кој помалку се зборува, а кој исто така треба да игра клучната улога при избор на банка при подигнување кредит, доверување на депозит или примање на плата. Не можеме да зборуваме за општествено одговорни банки ако не го проанализираме нивниот пристап кон кредитирањето, што е основа на банкарското работење и преку кое банките оставаат најголем печат во природата и заедницата, кои се заеднички дом за сите нас.

Секоја одговорна банка треба да прави темелна оценка на кого, колку и за која намена му се одобруваат дополнителни финансиски средства преку детална финансиска анализа, како и со примена на високи етички и еколошки принципи. Овој систем на работа е целосно интегриран во ПроКредит банка која веќе 20 години дава пример за одговорност во нашето општество. За важноста на одговорното кредитирање подетално објаснуваат Татјана и Ирена, кои во ПроКредит Банка секојдневно, посветено работат за да обезбедат позитивен развој за своите клиенти и одржлива иднина за целото општество.

Комерцијален ПР текст

коментари3 дена ago

Со АмЧам на тема…Технолошката експанзија неминовно ја потенцира потребата од заштита на интелектуалната сопственост

македонија4 дена ago

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

македонија6 дена ago

Анализа на Инсајдер ИД и ЕБОР: Како „дише“ пазарот за широка потрошувачка во Македонија?

банки6 дена ago

ПроКредит Банка обезбеди дополнителни 60 милиони евра финансиска поддршка за македонските мали и средни претпријатија во соработка со ЕИФ

банки7 дена ago

Нова понуда на хипотекарен кредит од УНИБанка

економија1 недела ago

Брако ќе промовира ново електрично возило на саем во Минхен

банки3 недели ago

Годишниот Извештај за одржливост на ПроКредит Групацијата покажува значителен придонес врз општеството и животната средина

технологии / компании3 недели ago

Таман се навикнавме на четботовите, доаѓаат и AI агенти

регион3 недели ago

Букурешт, Загреб и Атина стануваат сѐ поголеми „чувари на податоци“ на светските технолошки компании

интервју3 недели ago

Марија Кукуноска: Безбедноста и заштитата се фундамент за успешен и одржлив бизнис во време на бројни ризици и кризи