Connect with us

македонија

Бесплатно студирање, сѐ до вработувањето! Бреинстер Некст колеџ почна со упис на нови студенти

објавено

на

Веќе трета година по ред, овој факултет на сите студенти им нуди можност да го завршат факултетот без да платат денар, а да почнат со исплаќање на школарината по дипломирањето или вработувањето, на бескаматни рати.

Со нова инвестиција од 1.2 милиони евра, практичниот ИТ-факултет Бреинстер Некст колеџ (Brainster Next College) повторно им ја нуди уникатната финансиска поволност „Студирај сега, плаќај по вработување“ на сите студенти и за новата уписна година.

Веќе трета година по ред, овој факултет на сите студенти им нуди можност да го завршат факултетот без да платат денар, а да почнат со исплаќање на школарината по дипломирањето или вработувањето, на бескаматни рати.

Генералниот менаџер на Бреинстер Некст колеџ, Александар Клашниновски вели дека целта на овој модел на студирање е да им овозможат на најдобрите матуранти без разлика на финансиските можности да добијат пристап до квалитетно и практично ИТ-образование.

„Овој модел ја демонстрира и довербата што ја имаме не само во нашите студенти туку и во квалитетот на сопствените студиски програми, бидејќи сме сигурни дека нашето уникатно и практично образование ќе ги опреми сите дипломирани студенти со релевантно знаење за потребите на ИТ-индустријата“, вели Клашниновски.

Тој потенцира дека дури 58% од досега запишаните студенти на Бреинстер Некст колеџ, ја користат оваа финансика поволност.

Факултетот има образовна методологија креирана согласно потребите на глобалната ИТ- индустрија. Фокусот е на праксата со цел студентите да се здобијат со практични вештини кои ги бараат ИТ и технолошките компании. Работа на реални проекти и пракса во ИТ-компании, целосно имплементиран предмет во соработка со компанија партнер од индустријата, учество на хакатони на кои за 48 часа прават апликации се само дел од предизвиците со кои се соочуваат студентите уште во првата година.

Приемниот тест за упис, како основен услов за студентите да се стекнат со поволноста „Студирај сега, плаќај по вработување“ е веќе отворен и ќе биде достапен до крајот на март.

Тој важи за упис и на двете студиски програми – Софтверско инженерство и иновации и Примена на информациски технологии – дигитален дизајн и интерактивни технологии.

банки23 часа ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет1 ден ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет1 ден ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании1 ден ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион1 ден ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија1 ден ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија1 ден ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

економија1 ден ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

економија1 ден ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет1 ден ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

економија1 ден ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет1 ден ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион1 ден ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

свет1 ден ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

технологии / компании1 ден ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

економија1 ден ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

менаџмент / маркетинг1 ден ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

македонија1 ден ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија1 ден ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

банки4 дена ago

Управната зграда на УНИБанка во Скопје сама ќе произведува струја од фотоволтаична централа