Connect with us

економија

Бизнис настани во Up Hub – Струмица

објавено

на

Up Hub Струмица беше отворен на 4 ноември во Струмица, каде што беа претставени четири генерални програми кои ќе се одвиваат во рамките на овој хаб за едукација и професионален развој.

Во новоотворениот Хаб за едукација и професионален развој, Up Hub – Струмица, во периодот од 14 до 17 ноември 2022 година, како дел од глобалната недела на претприемништвото ќе бидат одржани четири бизнис настани.

Говорници на настаните ќе бидат искусни предавачи од повеќе релевантни области.

Во понеделник, 14 ноември, Огнен Огненоски и Зоран Витанов ќе зборуваат на тема „Совети за развој на Start Up“, осврнувајќи се на клучните чекори за претворање на бизнис идејата во старт-ап и создавање успешна приказна.

Во вторник, 15 ноември, на темата „Совети за ефективна деловна комуникација“ ќе зборува Александар Караев, експерт во областа на комуникации и мали бизниси. Фокусот на овој бизнис настан ќе биде „Како до подобра деловна комуникација со бизнис партнери, целни групи и соработници“.

Во среда, 16 ноември, „Совети за брендирање и извозно ориентирање“ ќе даде Калин Бабушку, креатор на голем број брендови позиционирани на различни пазари во Европа и светот.

Бизнис настаните организирани од Up Hub како дел од глобалната недела на претприемништвото, ќе завршат на 17 ноември, каде што Пламен Тодоров, експерт во областа на проектен менаџмент и финансирање ќе зборува за „Пристап до финансии“ за старт-ап бизниси.

Up Hub Струмица беше отворен на 4 ноември во Струмица, каде што беа претставени четири генерални програми кои ќе се одвиваат во рамките на овој хаб за едукација и професионален развој.

Од “Up Hub” најавуваат дека покрај бизнис настаните во рамките на глобалната недела на претприемништвото од 14 до 17 ноември, во следниот период ќе се организираат и други настани – инфо сесии и обуки, насочени кон професионален развој, едукација, вмрежување и соработка.

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

менаџмент / маркетинг2 недели ago

Како да се водат состаноци: не мора да се долги, мачни и здодевни, може и поинаку

регион2 недели ago

Во Хрватска платите растат двојно побрзо одошто просекот на ЕУ: работодавците бараат покачувањата да се врзат со продуктивноста

свет2 недели ago

Како турнејата на Тејлор Свифт може да ја поправи економската слика на Европската унија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години