Connect with us

македонија

Во Крива Паланка денеска ќе бидат пуштени два капитални проекти

објавено

на

По повод празникот на општина Крива Паланка, Голема Богородица и Св. Јоаким Осоговски, свечено во употреба ќе бидат пуштени два капитални проекти, хидросистем за наводнување Славишко Поле, инвеетиција во износ од 2 милиони евра, и новата и проширена градинка Детелинка во општина Крива Паланка.

По повод празникот на општина Крива Паланка, Голема Богородица и Св. Јоаким Осоговски, свечено во употреба ќе бидат пуштени два капитални проекти, хидросистем за наводнување Славишко Поле, инвеетиција во износ од 2 милиони евра, и новата и проширена градинка Детелинка во општина Крива Паланка.

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со претседстелот на Владата, Димитар Ковачевски и вршителот на должност Шеф на Делегацијата на ЕУ во Република Северна Македонија, Феручио Бого, денеска, 28.08.2022 година (недела) свечено ќе го пуштат во употреба малиот хидросистем за наводнување Славишко поле.

Проектот за изградба на малиот хидросистем за наводнување Славишко поле е финансиски поддржан од страна на Европската Унија, преку средства од ИПА програмата.

Настанот ќе се одржи во село Псача, Општина Ранковце со почеток од 13 часот.

свет2 часа ago

Македонката Светлана Мојсов, светски познат научник, е избрана меѓу 100-те највлијателни луѓе на планетава според магазинот Тајм

македонија4 часа ago

Комерцијална банка е најпосакуван работодавач во 2023 во категоријата Банкарство и финансии

економија4 часа ago

Ангеловска – Бежоска: Каматната стапка ќе ја намалиме во втората половина од годинава, доколку не се остварат позначителни ризици

македонија23 часа ago

„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

македонија2 дена ago

„Алкалоид“ со донација на течен „Омепразол“ ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца

банки4 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет4 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет4 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании4 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион4 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

свет4 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион4 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија4 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

економија4 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

технологии / компании4 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

економија4 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

македонија4 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

свет4 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

свет4 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.