Connect with us

свет

Време е за купување на NUCOR!

објавено

на

Капитал во соработка со Инвест Поинт ви предлага акција на неделата, од светските берзи.

Автор:
Снежана Поповска, сертифициран технички аналитичар, Инвест Поинт

За оваа недела издвојувам една акција која би сакале да ја поседуваме во нашето портфолио. Станува збор за компанијата NUCOR, ознака NUE. Nucor Corporation е производител на челик и челични производи. Сегментите на компанијата вклучуваат челични мелници, челични производи и суровини. Ова е акциja од компанија која моментално вреди 45 милијарди долари, убедливо најголема во својата група.

Цената на акцијата се наоѓа во позитивна територија на 1ч. временска рамка кое може да се забележи од горниот графикон. Цената се наоѓа над облакот и нејзината lagging линија го потврдува истото. Тоа што можеме да очекуваме е во наредните неколку дена повисока цена. Нашиот прв таргет е $195.

На следниот графикон е прикажана цената на дневна основа која исто така се наоѓа во позитивна територија. Ако го анализираме графиконот на поголема временска рамка, тоа што може да очекуваме во наредните неколку недели е продолжување на нагорниот тренд. Се додека цената се наоѓа над $180 ние сакаме да сме долги и да ја поседуваме оваа акција. Нашиот прв таргет е $226 и втор таргет $242.

Напомена: Текстот, графиконите и анализата презентирани од страната на авторот се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција според вашата финансиска состојба.

банки2 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет2 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет2 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании2 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион2 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија2 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија2 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

економија2 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

економија2 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет2 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

економија2 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет2 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион2 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија2 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

свет2 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

економија2 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

технологии / компании2 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

менаџмент / маркетинг2 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

македонија2 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

банки4 дена ago

Управната зграда на УНИБанка во Скопје сама ќе произведува струја од фотоволтаична централа