Connect with us

македонија

Горан Анѓушев: Феро инвест е единствена македонска компанија која дава комплетна услуга за фотоволтаични електрани

објавено

на

Во моментот Феро Инвест гради околу 50 фотоволтаични електрани, со инсталирана моќност од околу 80 мегавати, од кои дел се во сопственост на компанијата, а дел се за други клиенти.

Феро Инвест е единствената македонска компанија која на инвеститорите им овозможува комплетна услуга за изградба и откупување на електрична енергија од фотоволтаици, изјави во утринската емисија ,,Здраво Македонијо“, на Канал 5 Горан Анѓушев, директор за развој на проекти за фотоволтаични електрани во Феро Инвест.

„Во Феро Инвест инвеститорите на едно место добиваат се и не мора да одат по различни правни субјекти за да им изработат различни фази од проектот. Сите потребни услуги кај нас се под еден покрив, во една  зграда-од идеја и желба на инвеститорот, преку сите потребни нацрти, изградба на електраната, откуп преку нашата фирма РЕС на електричната енергија која таа електрана ја произведува, како и нејзино одржување и мониторинг на долг рок’’-нагласи Горан Анѓушев.

Анѓушев информираше дека Феро Инвест главно гради поголеми фотоволтаични електрани на земја, чии сопственици инвестираат во нив со цел производената електрична енергија да ја продаваат, како и електрани на кровови, пред се на фабрички хали, кои на тој начин обезбедуваат електрична енергија за потребите на својот производен процес.

Во моментот Фероинвест гради околу 50 фотоволтаични електрани, со инсталирана моќност од околу 80 мегавати, од кои дел се во сопственост на компанијата, а дел се за други клиенти.

Комерцијален ПР текст

македонија8 часа ago

Анѓушев: Нема никаква основа за ограничување на мојот влез во САД, одлуката ќе ја обжалам

македонија11 часа ago

Кочо Анѓушев се најде на „црната листа“ на САД

македонија2 дена ago

Една година стратешко партнерство на Алкалоид и СОС Детско село

банки4 дена ago

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

македонија5 дена ago

Искористете ја лимитираната можност и уживајте во убавините на сончевата јужна страна на „Гранд Ривер“!

свет5 дена ago

Активностите за спојувања и преземања на најниско ниво од 2014 година наваму

македонија5 дена ago

Од земјата на виното и ракијата, првиот македонски џин тргна во поход да го освои светот

свет5 дена ago

Придонесот на нобеловката Голдин во разбирањето на улогата на жените на пазарот на труд

економија5 дена ago

Анѓушев: Потребно е обединување на бизнисите, силни партнерства и градење кадри!

интервју5 дена ago

м-р Елеонора Згоњанин – Петровиќ: Потребен е поголем општествен поттик за јакнење на женското лидерство

интервју5 дена ago

Кристина Камчева – Стојческа: Женското лидерство во подем – тие умеат како да создадат тим од доверба

македонија5 дена ago

Од земјата на виното и ракијата, првиот македонски џин тргна во поход да го освои светот

интервју5 дена ago

м-р Елеонора Згоњанин – Петровиќ: Потребен е поголем општествен поттик за јакнење на женското лидерство

интервју5 дена ago

Јелена Спасова: Се бориме занаетчиите да го добијат заслужениот статус во македонската економија

свет5 дена ago

Придонесот на нобеловката Голдин во разбирањето на улогата на жените на пазарот на труд

интервју5 дена ago

Родовата еднаквост, инклузивностa и еднаквите можности се темели на нашата корпоративна култура

свет5 дена ago

Активностите за спојувања и преземања на најниско ниво од 2014 година наваму

македонија5 дена ago

Искористете ја лимитираната можност и уживајте во убавините на сончевата јужна страна на „Гранд Ривер“!

економија5 дена ago

Повеќе жени во тимот, повеќе профит

македонија1 недела ago

Реализирани повеќе заеднички хуманитарни активности на „Алкалоид“ и на Црвен крст на Град Скопје