Connect with us

економија

Гранд Скопјe PRIME SPONSOR на овогодишната Конференција за недвижности

објавено

на

И оваа година Гранд Скопје останува главен поддржувач на Конференцијата за недвижности Скопје како еден од најистакнатите и активно ангажирани чинители во урбанистичкото планирање што ги следи современите архитектонски трендови.  

Посветеноста за поттикнување на развој и иновации на пазарот на недвижности, не само во Македонија туку и на меѓународно ниво, е главниот мотив за Гранд Скопје и оваа година да биде Prime Sponsor на Конференцијата за недвижности и преку своите врвни експерти да ја претстави успешната приказна на инвеститорот МГ Фешн токму преку комплексот Гранд Скопје.

Докажано искуство во градското урбанистичко планирање е причина што Гранд Скопје е главен поддржувач на панел дискусијата насловена „Урбанизација и урбано планирање“ во Рамки на Конференцијата.

Преку својот извонреден пример „Новото обележје на градот“, Гранд Скопје пред присутните ќе претстави како урбаното планирање влијае на долгорочниот развој на градот.

Во фокус на станбено-деловниот комплекс Гранд Скопје е редефинирањето на урбаната слика на центарот на градот. Чувствувајќи ги потребите на граѓаните за квалитетен градски живот, покрај премиум домување, во рамки на комплексот е предвиден нов урбан парк на површина од близу 7.500 м2 што е приближна големина на Плоштадот Македонија. Паркот ќе содржи разновидно парковско зеленило налик на светските урбани паркови во кое жителите и посетителите ќе уживаат во оаза на спокој среде раздвижениот градски пејзаж.

Покрај тоа, Град Скопје директно го поддржа и панелот насловен „Канцелариски згради“ на кој професионалците кои работеа на проектот ќе ги споделат трендовите, како и искуствата за успешно справување со предизвиците што ќе одговорат на променливите потреби на компаниите.

Гранд Скопје подготвува и ексклузивно изненадување за присутните на Конференцијата, но и сите заинтересирани за инвестирање во иднината и во домување со ознака за квалитет, удобност и безбедност.

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

менаџмент / маркетинг2 недели ago

Како да се водат состаноци: не мора да се долги, мачни и здодевни, може и поинаку

регион2 недели ago

Во Хрватска платите растат двојно побрзо одошто просекот на ЕУ: работодавците бараат покачувањата да се врзат со продуктивноста

свет2 недели ago

Како турнејата на Тејлор Свифт може да ја поправи економската слика на Европската унија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години