Connect with us

економија

Дознајте зошто е важна техничката анализа – вебинар на Инвест Поинт на 20 јуни

објавено

на

Зошто е важна техничката анализа? Зошто е неопходна повеќе временска рамка за анализа и што подразбира таа? Како да се користи анализа на повеќекратна рамка за да се извлечат сигнали? На овие и на други битни прашања во врска со тргувањето со акции и други хартии од вредност ќе биде одговорено на вебинарот што ќе го организира Инвест Поинт на 20 јуни, преку платформата Zoom.

Да се читаат графикони и да се прават случајни зделки е една работа, но да го организирате читањето на вашите графикони и да ги елиминирате предрасудите додека тргувате е сосема друго, велат во Инвест Поинт, компанија за финансиска едукација од Скопје.

Токму затоа, тие организираат вебинар на 20 јуни, каде што искусен професионалец ќе го пренесе на слушателите концептот на техничка анализа и ќе објасни зошто е таа важна во процесот на тргување со акции и други хартии од вредност, и како да се користи.

„Главната цел на овој вебинар е да се развие процесно ориентиран начин на размислување. Ќе научите како се користат повеќе временски рамки, нивното значење и како да ги користите за да ги подобрите вашите одлуки за тргување. Потоа, ќе откриеме како да формулираме прецизни правила врз основа на нашата студија и како да ги користиме при тргувањето. Ќе користиме и еден од индикаторите за да изградиме јасна стратегија за тргување и ќе го следиме нејзиниот напредок со текот на времето.“, објаснуваат од Инвест Поинт.

Учесникот треба да може да го научи целиот процес на тргување од ова предавање, каде што прво ќе се учи концептот и неговото значење, потоа се развиваат логички правила и на крајот слушателот се доведува до значаен заклучок што може да му помогне при тргувањето да ги минимизира непотребните зделки, да ги елиминира предрасудите во цената, и објективно да тргува имајќи во предвид подолга временска рамка.

Предавач на вебинарот е Лавлеш Шарма, овластен пазарен техничар, Здружение CMT, САД и овластен финансиски техничар, IFTA, САД. Професионалец со над 10 години искуство и докажани перформанси во истражување и анализа на пазарот на акции, деривати и берзански стоки.

македонија36 минути ago

Комерцијална банка е најпосакуван работодавач во 2023 во категоријата Банкарство и финансии

економија40 минути ago

Ангеловска – Бежоска: Каматната стапка ќе ја намалиме во втората половина од годинава, доколку не се остварат позначителни ризици

македонија20 часа ago

„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

македонија2 дена ago

„Алкалоид“ со донација на течен „Омепразол“ ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца

банки4 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет4 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет4 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании4 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион4 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија4 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

свет4 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион4 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија4 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

економија4 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

технологии / компании4 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

економија4 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

свет4 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

македонија4 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

свет4 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.