Connect with us

македонија

ЕДС го склучи првиот договор со цени индексирани според Македонската берза за електрична енергија

објавено

на

Македонската берза за електрична енергија од утре свечено почнува да функционира, а ЕДС АД ќе биде меѓу првите компании трговци со електрична енергија која што ќе обезбедува електрична енергија за своите клиенти преку неа.

ЕДС, компанијата за трговија со електрична енергија информира дека го склучила првиот договор за откуп на енергија индексиран кон МЕМО DAM индексот на Македонската берза за електрична енергија.

Македонската берза за електрична енергија од утре свечено почнува да функционира, а ЕДС АД ќе биде меѓу првите компании трговци со електрична енергија која што ќе обезбедува електрична енергија за своите клиенти преку неа.

„Со ова се означува особено значаен момент за македонскиот пазар на електрична енергија, но и за ЕДС АД како компанија. Особено сме задоволни што го преземавме овој важен чекор и очекуваме преку интензивна работа да градиме плодна соработка со Македонската берза за електрична енергија и преку неа да обезбедуваме сигурно и исплатливо снабдување со електрична енергија за нашите клиенти“, велат од компанија.

Energy Delivery Solutions (ЕДС) веќе 10 години успешно работи на македонскиот енергетски пазар. Компанијата во текот на изминатата деценија со своето делување, кое е секогаш во согласност со највисоките професионални и корпоративни стандарди, изгради имиџ на лидер во областа на трговија со електрична енергија на пазарот за квалификувани потрошувачи.

Преку деловната одлука на грчката национална енергетска компанија PPC SA (Public power corporations) стратешки да инвестира во Република Северна Македонија, ЕДС АД во 2018 година стана дел од корпорацијата која што важи за енергетски гигант во југоисточна Европа.

Во овој момент, балансната група која што ЕДС ја снабдува со електрична енергија ја сочинуваат повеќе 550 правни субјекти. Компанијата и во наредниот период ќе продолжи со добрите деловни пракси во насока континуирано да го зголемува своето портфолио при тоа нудејќи им на своите клиенти најповолни понуди за снабдување со електрична енергија.

коментари3 дена ago

Со АмЧам на тема…Технолошката експанзија неминовно ја потенцира потребата од заштита на интелектуалната сопственост

македонија4 дена ago

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

македонија6 дена ago

Анализа на Инсајдер ИД и ЕБОР: Како „дише“ пазарот за широка потрошувачка во Македонија?

банки6 дена ago

ПроКредит Банка обезбеди дополнителни 60 милиони евра финансиска поддршка за македонските мали и средни претпријатија во соработка со ЕИФ

банки7 дена ago

Нова понуда на хипотекарен кредит од УНИБанка

економија1 недела ago

Брако ќе промовира ново електрично возило на саем во Минхен

банки3 недели ago

Годишниот Извештај за одржливост на ПроКредит Групацијата покажува значителен придонес врз општеството и животната средина

технологии / компании3 недели ago

Таман се навикнавме на четботовите, доаѓаат и AI агенти

регион3 недели ago

Букурешт, Загреб и Атина стануваат сѐ поголеми „чувари на податоци“ на светските технолошки компании

интервју3 недели ago

Марија Кукуноска: Безбедноста и заштитата се фундамент за успешен и одржлив бизнис во време на бројни ризици и кризи