Connect with us

економија

ИТ компанијата Proxiad SEE отвори нова канцеларија во Скопје

објавено

на

Свеченото отворање на новите простории на Proxiad SEE во Скопје се случи на 24 јануари во Nastel Business Center. Компанијата обезбедува ИТ услуги за меѓународни клиенти повеќе од 25 години, седиштето е во Софија, Бугарија, а втората локација е во Пловдив.

Proxiad SEE, лидер за развој на софтверски решенија и ИТ услуги, со задоволство го објавува отворањето на новата канцеларија во срцето на Скопје, Северна Македонија. Свеченото отворање беше на 24 јануари во Nastel Business Center, кое претставува уште едно успешно, искачено скалило за растот на компанијата.

Лансирање на Proxiad SEE  во мај 2022, резултираше и со отворање на канцеларии во Скопје. Оттогаш, тимот значително се зголеми, со над 15+ вработени кои сега работат на проекти за интернационални клиенти на компанијата.

„Го препознавме потенцијалот на пазарот на труд во Северна Македонија, кој изобилува од професионалци, спремни да придонесат за раст и развој на нашите глобални партнери. Веруваме дека со физичкото присуство на компанијата во Скопје, ќе обезбедиме нашите клиенти да добијат највисоко ниво на квалитет на услуги, додека ние го развиваме нашиот тим“. – велат од Proxiad SEE.

Глобално, Proxiad Group обезбедува ИТ услуги на клиенти повеќе од 25 години. Компанијата располага со широк дијапазон на експертиза за front-end, back-end, cloud and database development. Проектите на компанијата се фокусирани на Fintech & Banking; Public Transport; Procurement; Healthcare, Telecommunications; Energy, E-commerce, Insurance и многу други.

Седиштето на подружницата SEE е во Софија, Бугарија, а втората локација е во Пловдив. Новата канцеларија во Скопје е трета локација на компанијата, која помага во ефикасно опслужување на брзо-растечкото портфолио на клиенти на Proxiad SEE.  

Отворањето на канцеларијата во Скопје беше настан кој ќе се памети за гостите кои го посетија новиот простор на компанијата.  

Комерцијален ПР текст

македонија19 часа ago

„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

македонија2 дена ago

„Алкалоид“ со донација на течен „Омепразол“ ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца

банки4 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет4 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет4 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании4 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион4 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија4 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија4 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

економија4 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

свет4 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

економија4 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

регион4 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

економија4 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

свет4 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

македонија4 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

технологии / компании4 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

македонија4 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

свет4 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.