Connect with us

start up

Корпоративно партнерство: М6 Едукативен центар и Стартап Македонија

објавено

на

Дел од активностите планирани во склоп на оваа соработка се и организација на заеднички работилници, конференции и останати онлајн, хибридни и офлајн настани за едукација, вмрежување на стартапите со бизнис секторот и академската заедница, како и аплицирање и имплементирање на заеднички проекти од интерес на двете страни.

M6 Едукативниот центар ја започнува својата соработка со Стартап Македонија, во рамки на програмата Corporate Innovation Collaborators која има за цел зголемување на соработката меѓу стартапите и корпоративниот сектор.

Оваа соработка ќе се реализира во насока на развој и поддршка на претприемништвото преку мотивирање, едуцирање и обезбедување бизнис поддршка на млади лица при започнување и развој и раст на своите стартапи и бизниси.

‘Една од основните цели на М6 Едукативниот центар е поддршка во вмрежување на трите најважни заедници во општеството – стартап, бизнис и академската заедница. Соработката со Стартап Македонија е идеалниот начин за реализација на планираната соработка. Преку своите партнерства со најзначајните претставници на бизнис секторот и универзитетите, М6 ќе биде значаен канал за поддршка на македонските стартапи’, изјави Елена Младеновска – Јеленковиќ, извршен директор на М6 Едукативниот центар.

Меѓусебната соработка на М6 Едукативниот центар со Стартап Македонија ќе се реализира во различни области од делокругот на нивната работа, со посебна цел на заедничко развивање на едукативни програми за бизнис поддршка на стартапи и мали и средни претпријатија.

Дел од активностите планирани во склоп на оваа соработка се и организација на заеднички работилници, конференции и останати онлајн, хибридни и офлајн настани за едукација, вмрежување на стартапите со бизнис секторот и академската заедница, како и аплицирање и имплементирање на заеднички проекти од интерес на двете страни. Заедно, ќе се работи на обезбедување консултантски и менторски услуги како од домашни, така и од странски екперти за потребите на М6 Едукативниот Центар и Стартап Македонија. Една од насоките на заедничко дејствување ќе биде и поддршка при креирање и имплементирање на инкубаторски и акцелераторски програми за бизнис поддршка, како и поддршка при спроведување на истражувачки активности од областа на претприемништвото за потребите на двете страни. Заедно, двете страни ќе се залагаат за позитивни промени и трансформација на општеството.

‘Од особено значење за нас како стартап заедница е да учиме и црпиме искуства од корпорациите кои се столбот на македонската економија. Со оваа соработка сакаме што побрзо да овозможиме поврзување со корпорациите,  валидација и имплементација на решенијата кои ги развиваат стартапите, а од друга  страна со наша поддршка и М6 да го подигнеме нивото на иновација и концептот на intrapreneurship на корпорациите во нашата земја’, изјави Игор Маџов програмски директор Стартап Македонија.

Корпорациите кои се заинтересирани да се приклучат и да станат дел од програмата Corporate Innovation Collaborators во соработка со Стартап Македонија можат да добијат повеќе информации со испраќање маил на info@startupmacedonia.mk .

економија2 дена ago

Поддршка за големите извозници: гаранција од Гарантен фонд до 50% од износот на кредитот за извоз преку Развојна банка

економија3 дена ago

Адора инженеринг ја купи на лицитација Топлификација за 9,3 милиони евра

македонија4 дена ago

Бесник Исаки од БЕ-ДА Логистик ја доби наградата Business Elite „40 under 40“

македонија4 дена ago

Македонија 60-та во свет од 110 држави рангирани според дигитален квалитет на животот

македонија5 дена ago

Дијаманти за дијамантите на филмската уметност

македонија5 дена ago

„Алкалоид“ го одбележа 85 – годишниот јубилеј со изложба и донација за Детската клиника

македонија5 дена ago

Промовиран East Gate Living, продажбата на станови започна

банки5 дена ago

Годишен раст од 9,9% на вкупните депозити и од 6,4% на кредитната поддршка

македонија6 дена ago

„Алкалоид“ има инвестирано 200 милиони евра во последниве 15 години

македонија6 дена ago

Мукаетов: Ќе продолжиме посветено да работиме на глобализација на брендот Алкалоид

македонија6 дена ago

Мукаетов: Ќе продолжиме посветено да работиме на глобализација на брендот Алкалоид

македонија4 дена ago

Бесник Исаки од БЕ-ДА Логистик ја доби наградата Business Elite „40 under 40“

политика6 дена ago

Брима – Галуп: Ако денеска се одржат локалните избори, СДСМ би освоил 19,8%, а ВМРО-ДПМНЕ 17,7% од гласовите

македонија6 дена ago

„Алкалоид“ има инвестирано 200 милиони евра во последниве 15 години

македонија5 дена ago

Промовиран East Gate Living, продажбата на станови започна

start up6 дена ago

Соработка за развој на стартап заедницата: партнерство на Македонски Телеком и Стартап Македонија

македонија5 дена ago

„Алкалоид“ го одбележа 85 – годишниот јубилеј со изложба и донација за Детската клиника

македонија5 дена ago

Дијаманти за дијамантите на филмската уметност

економија3 дена ago

Адора инженеринг ја купи на лицитација Топлификација за 9,3 милиони евра

банки5 дена ago

Годишен раст од 9,9% на вкупните депозити и од 6,4% на кредитната поддршка

Best CBD Oil for Pain


Best CBD Oil for Anxiety


CBD Gummies


Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil