Connect with us

економија

Македонска берза организира обука за ефикасно користење на техничката анализа

објавено

на

Обуката е наменета за сите оние што сакаат да донесуваат поинформирани одлуки за инвестирањето на светските пазари на капитал.

Македонска берза во среда, 16.11.  организира еднодневна обука за ефикасно користење на техничката анализа во секојдневното работење. Предавач ќе биде Снежана Поповска, сертифициран технички и пазарен аналитичар, CFTe, CMT.

На обуката ќе биде опфатено запознавањето со основните принципи на техничката анализа, анализа на пазарот, идентификување на трендот, пресвртни точки, определување на ценовни нивоа за влез и излез и ефективно управување со ризикот. За крај, студија на случај за практична имплементација на техничката анализа на графикони во реално време за сите класи на средства: акции, обврзници, индекси и валутен пазар.

Обуката е наменета за сите оние што сакаат да донесуваат поинформирани одлуки за инвестирањето на светските пазари на капитал.

Обуката ќе почне во 13:00 часот, локација: во просториите на Македонска берза АД Скопје, (ул. Орце Николов бр.75, 1000 Скопје). Цента е  3.000 денари со вклучен ДДВ (во цената се вклучени материјалите од предавањата, кафе паузите и сертификатот за учество на обука)

Регистрација на следниот линк:

https://lnkd.in/eDDNuYiX [1]

За сите дополнителни информации околу

обуката и тренинг центарот на Берзата

посетете го следниот линк:

https://mse.mk/mk/trainingcenter/incoming-courses

свет21 час ago

Македонката Светлана Мојсов, светски познат научник, е избрана меѓу 100-те највлијателни луѓе на планетава според магазинот Тајм

македонија23 часа ago

Комерцијална банка е најпосакуван работодавач во 2023 во категоријата Банкарство и финансии

економија23 часа ago

Ангеловска – Бежоска: Каматната стапка ќе ја намалиме во втората половина од годинава, доколку не се остварат позначителни ризици

македонија2 дена ago

„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

македонија3 дена ago

„Алкалоид“ со донација на течен „Омепразол“ ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца

банки5 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет5 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет5 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании5 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион5 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

свет5 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион5 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија5 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

економија5 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

технологии / компании5 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

економија5 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

македонија5 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

свет5 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

менаџмент / маркетинг5 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

свет5 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.