Connect with us

економија

Можност компаниите да дознаат повеќе за гарантната шема на Развојната банка: серија на едукативни настани

објавено

на

Целта на настаните е запознавање со корисностите на домашните микро, мали и средни трговски друштва и големите извозни компании од гарантната шема.

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје, во соработка со најголемите бизнис комори во државата, започнува со серија едукативни настани за портфолио и индивидуални гаранции од Гарантниот фонд. Целта на настаните е запознавање со корисностите на домашните микро, мали и средни трговски друштва и големите извозни компании од гарантната шема.

Едукативните настани ќе се реализираат во периодот од 18ти до 30ти ноември 2021 година, а членките на коморите ќе можат истите да ги проследат преку организирани он-лајн линкови за кои може да се информираат во матичните комори. Распоредот на едукативните настани е следен:

18 ноември 20201 година – Стопанска комора на Северна Македонија

23 ноември 2021 година – Сојуз на стопански комори на Македонија

25 ноември 2021 година – МАСИТ

30 ноември 2021 година – Комора на Северозападна Македонија

технологии / компании6 часа ago

Трендови на коишто треба да внимаваат огласувачите во 2022

македонија6 часа ago

Пет амбасадори на ЕУ земји дискутираа заедно со студентите на тема иднината на Европа – перспектива од земја кандидат

економија6 часа ago

ДДВ-то го наполни буџетот за четвртина повеќе од лани

македонија6 часа ago

Се менуваат алатките, не и новинарските вредности

економија6 часа ago

Просечната каматна стапка на кредити за компании се спушти до 3,55%, а за домаќинства до 5,23%

економија6 часа ago

И покрај моќните ефекти на пандемијата, побарувачката за кредити се врати

Business6 часа ago

Македонските угостители сакаат свој „биткоин“

start up6 часа ago

Топ 5 совети за успех на стартап бизниси

економија10 часа ago

Дигитализацијата бара нови вештини – неформалното образование станува сè поважно

економија20 часа ago

Развојната банка објави јавен повик за корисниците на ,,Ковид 3” кредитната линија, за дополнителен грејс период од 12 месеци

коментари1 ден ago

Благојче Котески: Совршена енергетска бура или дел од „новото нормално“???!!!

економија10 часа ago

Дигитализацијата бара нови вештини – неформалното образование станува сè поважно

македонија2 дена ago

Македонските угостители сакаат своја крипто валута

технологии / компании2 дена ago

На „Стартапувај 3“ обезбедена најголема финансиска поддршка за стартапите во историјата на ФИТР

политика4 дена ago

Ковачевски: Не сум ничиј човек, туку човек со интегритет и големо професионално искуство соодветно за позицијата претседател на СДСМ

економија20 часа ago

Развојната банка објави јавен повик за корисниците на ,,Ковид 3” кредитната линија, за дополнителен грејс период од 12 месеци

економија4 дена ago

Пешев: Компаниите нема да издржат уште еден локдаун

економија3 дена ago

Просечната каматна стапка на кредити за компании се спушти до 3,55%, а за домаќинства до 5,23%

македонија1 ден ago

Панел дискусија на УАКС: ЕУ е нецелосна без Западен Балкан

економија1 ден ago

Две членки на АмЧам избрани помеѓу 8-те финалисти во “Иницијативата за Промовирање на Доверба во Бизнисот”

Best CBD Oil for Pain


Best CBD Oil for Anxiety


CBD Gummies


Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil