Connect with us

македонија

Никоб Медикал лидер на домашно и меѓународно ниво во медицинскиот транспорт на пациенти

објавено

на

Работното време на медицинскиот транспортен центар е 24 часа, 7 дена во неделата. Пациентите можат да не контактираат на телефон 15515 во текот на цело деноноќие и да обезбедат сигурен, безбеден и професионален медицински превоз согласно своите потреби.

Согледувајќи ја потребата од здравствена подршка на нашите сограѓани, како и реалната состојба со која се почесто се соочуваме во нашата земја, бевме поттикнати  да обезбедиме високо квалитетни медицински возила наменети за медицински транспорт на неподвижни лица и на лица со потешкотии во мобилноста.

Никоб медикал е лидер во земјава со реализиран домашен и меѓународен медицински транспорт со над 8000 пациенти и поминати над 50 000 километри.

Имаме воспоставено соработка во земјата и во странство со дијагностички центри, здравствени домови, приватни клиники, лаборатории како и терапевтски центри за вршење на медицински транспорт на пациенти.

Работното време на медицинскиот транспортен центар е 24 часа, 7 дена во неделата. Пациентите можат да не контактираат на телефон 15515 во текот на цело деноноќие и да обезбедат сигурен, безбеден и професионален медицински превоз согласно своите потреби.

Вршиме медицински транспорт на тешко подвижни и неподвижни пациенти со медицинско возило  во земјата и во странство до сите старечки домови, бањи-терапевтски центри, приватни и државни здравствени установи со возила кои се климатизирани, безбедни и удобни, опремени по европски стандарди и  располагаат со најсофистицирана опрема како и сите потребни медицински материјали  за професионален, удобен и сигурен медицински транспорт на нашите пациенти.

Тимот кој го врши транспортот во и надвор од земјава, е составен од Доктор на медицина, медицинска сестра/техничар и професионален возач на амбулантно возило.

„Целта на нашето постоење како здравствена установа е да им помагаме на граѓаните, да имаат избор, достапност и квалитет на здравствените услуги по најприфатливи цени,, изјави Кирил Лазаров, сопственик на Никоб Групацијата и додаде „посебно сме горди дека обезбедуваме висококвалитетни услуги во делот на медицинскиот транспорт на домашно и меѓународно ниво, за кој верувам дека сме лидери во нашата земја. Исто така, значително го помогнавме државниот здравствен систем со нашите брзи медицински интервенции и нашите капацитети. Наш најголем успех е задоволството на нашите пациенти. Секој пациент со насмеано лице за нас е поттик дека ни е дадена довербата, а со тоа ја поткрепуваме и идејата се повеќе да инвестираме и да се прошируваме во медицинскиот сектор.

Би сакал да истакнам дека инвестиравме и задржавме млад здравствен кадар – доктори, медицински сестри и техничари, на кој им обезбедивме дополнителни обуки за самостојна работа на терен.

Денес во рамките на Никоб групацијата повеќе од две години успешно функционира ПЗУ НИКОБ МЕДИКАЛ и повеќе од една година  ПЗУ НИКОБ ЛАБ, која е опремена со hi-tech технологија, софистицирана апаратура за испитување на биохемиски и молекуларно – дијагностички анализи.

Водени од потребата и интересот на нашите граѓани,  би сакале да ве информираме дека набрзо ќе се прошириме во здравствениот сектор со отварање на Поликлиника на секундарно ниво која ќе им нуди на нашите пациенти специјалистички услуги во склоп на нашата здравствена установа.

Комерцијален ПР текст

 

економија1 ден ago

Конференцијата на ПроКредит Банка и ЕБОР „Круг на нови можности“ за поддршка на младите претприемачи и жените во бизнисот

македонија2 дена ago

Живко Мукаетов прогласен за премиум партнер на манифестацијата „Оскар на хуманоста“ на Црвен крст

економија3 дена ago

Утре се одржува конференција за млади претприемачи и жени во претприемништвото во организација на ПроКредит Банка и ЕБОР

економија1 недела ago

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

македонија1 недела ago

Цените на становите допрва уште ќе растат, побарувачката не стивнува, а трошоците се зголемени: заклучоци од втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

економија1 недела ago

Со АмЧам на тема: Предизвици во спроведувањето на заштита на правата на интелектуална сопственост

македонија1 недела ago

30 години дански конзулат и орден Витез од прва класа на Редот на данското знаме за Живко Мукаетов

македонија1 недела ago

Почна втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

македонија1 недела ago

Новото електрично возило на Грин Машинс на Брако претставено во Минхен

економија1 недела ago

Гранд Скопјe PRIME SPONSOR на овогодишната Конференција за недвижности

регион1 недела ago

Бејби Лазања ќе донесе едно чудо Скандинавци во Хрватска годинава

македонија1 недела ago

Зелена иднина за секое дете

македонија1 недела ago

Како „дише“ пазарот за широка потрошувачка во Македонија

регион1 недела ago

Италијанската мафија се реформира: рекетот и убиствата не се повеќе во мода, сега е поисплатлив финансискиот криминал

македонија1 недела ago

Новото електрично возило на Грин Машинс на Брако претставено во Минхен

економија1 недела ago

Македонците лани потрошиле 200 милиони евра за онлајн купување од странски е-трговци: најмногу пари потрошиле кај Wizzair и Booking, а најчесто купувале од Amazon и AliExpress

економија1 недела ago

Со АмЧам на тема: Предизвици во спроведувањето на заштита на правата на интелектуална сопственост

македонија1 недела ago

Цените на становите допрва уште ќе растат, побарувачката не стивнува, а трошоците се зголемени: заклучоци од втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

македонија1 недела ago

30 години дански конзулат и орден Витез од прва класа на Редот на данското знаме за Живко Мукаетов

свет1 недела ago

Бајден ги крена царините на кинеските електрични возила на 100%