Connect with us

банки

НЛБ Банка „Најпосакуван работодавач“ во категоријата банки по избор на посетителите на вработување.ком

објавено

на

Признанијата беа доделени минатата недела на свечениот настан „Работодавач на Годината“, на кој беа прогласени најпосакуваните компании за работа во осум категории.

НЛБ Банка ја доби наградата за „Најпосакуван работодавач“ во категоријата банки, во изборот на посетителите на веб порталот вработување.ком, направен за 2022 година.

Оваа награда ѝ се доделува на банка која е оценета како најдобра во полето на човечките ресурси, која негува позитивен и продуктивен пристап на работа. Во независната анкета на посетителите на вработување.ком, НЛБ Банка е препознаена како компанија во која работат талентирани и амбициозни луѓе, кои имаат можност во континуитет да се развиваат и да учат, и како средина во која постои колегијалност и емпатија.

“Во НЛБ Банка веруваме дека вработените се нашиот највреден капитал. Токму затоа нашата стратегија, кога станува збор за човечките ресурси, во фокусот го става задоволството на вработените. Постојано инвестираме во проекти кои  ја покажуваат грижата за нашите луѓе и нивните семејства, и проекти кои поттикнуваат ангажираност, развој и лична исполнетост.  Се трудиме да воспоставиме соодветна рамнотежа помеѓу професионалните и приватните обврски, обезбедуваме флексибилна работна средина во однос на локацијата, времето, и работното место и низа други бенефити што нѐ издвојуваат од другите. Благодарност до сите оние кои го препознааа сето ова и ни ја укажаа довербата, издвојувајќи нѐ како најпосакуван работодавач меѓу банките на пазарот.” – истакна по овој повод Бранко Грегановиќ, претседател на Управниот одбор на НЛБ Банка.

Признанијата беа доделени минатата недела на свечениот настан „Работодавач на Годината“, на кој беа прогласени најпосакуваните компании за работа во осум категории.

македонија1 ден ago

Продолжуваат заедничките хуманитарни активности на „Алкалоид“ и „Црвен крст“: Заедно можеме повеќе!

Фасхион4 дена ago

„Божиновски“ ексклузивно ги претстави новитетите на Брајтлинг

економија5 дена ago

ПроКредит Банка прави чекор напред во поддршка на малите и средните претпријатија – се одржа втората бизнис конференција „Дигитална еволуција“

економија6 дена ago

Фортонмка успешно реализира продажба на објект од 9,5 милиони евра на ЛИДЛ

коментари6 дена ago

Со АмЧам на тема…Балканската рута на трговија со фалсификувани производи

економија6 дена ago

КБ Публикум инвест станува КБ ИНВЕСТ, со доминантна сопственост на Комерцијална банка

економија1 недела ago

Мукаетов – панелист на конференцијата „Чувари на мудроста“ во организација на „Халк банка“

банки1 недела ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија2 недели ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години

банки2 недели ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

коментари6 дена ago

Со АмЧам на тема…Балканската рута на трговија со фалсификувани производи

банки1 недела ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

економија1 недела ago

Мукаетов – панелист на конференцијата „Чувари на мудроста“ во организација на „Халк банка“

економија6 дена ago

Фортонмка успешно реализира продажба на објект од 9,5 милиони евра на ЛИДЛ

економија6 дена ago

КБ Публикум инвест станува КБ ИНВЕСТ, со доминантна сопственост на Комерцијална банка

економија5 дена ago

ПроКредит Банка прави чекор напред во поддршка на малите и средните претпријатија – се одржа втората бизнис конференција „Дигитална еволуција“

македонија1 ден ago

Продолжуваат заедничките хуманитарни активности на „Алкалоид“ и „Црвен крст“: Заедно можеме повеќе!

Фасхион4 дена ago

„Божиновски“ ексклузивно ги претстави новитетите на Брајтлинг