Connect with us

банки

Нова промотивна кампања за онлајн штедење во ПроКредит Банка

објавено

на

Кампањата во фокус ги става позитивните ефекти од штедењето онлајн и користењето дигитални банкарски услуги, што овозможува не само бројни поволности, туку и придонесува за зачувување на животната средина.

Во месецот на штедењето, ПроКредит започна кампања за промоција на онлајн штедење, еден од уникатните продукти на банката. Под слоганот „Зачувај ги парите, времето, планетата“, заедно со Mastercard, банката ја промовираше услугата Флекси штедна сметка, целосно дигитална банкарска услуга која нуди голем број предности и бенефити за сите нови и постојни клиенти на банката.

Кампањата во фокус ги става позитивните ефекти од штедењето онлајн и користењето дигитални банкарски услуги, што овозможува не само бројни поволности, туку и придонесува за зачувување на животната средина.

Отворањето на штедна сметка е со само неколку кликови и е целосно онлајн, со што се избегнуваат непотребни посети на експозитурите што го штеди вашето време, а тоа е  дополнителен мотив кој ќе ви ја олесни одлуката да почнете да штедите. Со Флекси онлајн штедењето, клиентите имаат целосна флексибилност да дополнуваат и повлекуваат заштеди директно преку мобилната апликација 24/7, за само една фиксна провизија. Во исто време каматната стапка по видување е најатрактивна во земјата и изнесува 0.8% за МКД и 0,4% за ЕУР, која се пресметува на дневно ниво, а се исплаќа на месечно ниво.

Целосната дигитализација на услугите, вклучувајќи го и Флекси штедењето, е дел од стратешките заложби на ПроКредит Банка, каде се лидери на пазарот и поставуваат нови стандарди во индустријата. Денес, ова е особено голема конкурентска предност, кога сите бизниси се стремат кон дигитализирање на услугите, а клиентите се повеќе тоа го гледаат како неопходност во нивното динамично секојдневие.

Интересно за кампањата е што покрај очекуваните бенефити за штедењето време и пари, фокус става и на зачувување на природата. Имено, ПроКредит Банка во своето оперативно работење посветува голем труд и активно се инволвира во еко-иницијативи, а на пазарот е позната како Банка која поддржува и финансира зелени приоекти. За тоа говорат резултатите од нивното работење во изминатите години – досега, на ниво на Групација ПроКредит Банка ги има намалено CO2 емисиите за 56%, а истовремено е поборник за користење на еко решенија за транспорт. Па така, дури 70% од возниот парк на Банката се електрични или хибридни автомобили кои возат на струја произведена од фотоволтаичната централа поставена на кровот на Централната управа.

Со избор на целосно онлајн штедење во ПроКредит Банка, осигурувате сигурна заштеда и активно се вклучувате со поддршка на идните зелени проекти на првата и единствено целосно дигитална банка. Дознајте повеќе на следниот линк.

Комерцијален ПР текст

свет6 часа ago

Време ли е за продавање на акциите од Apple?

македонија1 ден ago

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

технологии / компании4 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават

регион4 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју4 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

интервју4 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

економија4 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

економија4 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

свет4 дена ago

Пустината под вода

економија1 недела ago

„Е-commerce awards“ придонесуваат кон растот и успехот на бизнисите што функционираат во дигиталниот простор

економија4 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

банки1 недела ago

Комерцијална банка како „Зелен поборник“ ќе пошумува и ќе едуцира

свет4 дена ago

Пустината под вода

регион4 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју4 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

интервју4 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

економија4 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

технологии / компании4 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават