Connect with us

македонија

Нови 40 компании се приклучија на балансната група на РЕС

објавено

на

Во овој момент балансната група на РЕС е сочинета од повеќе од 230 домашни и странски компании.

Нови 40 реномирани компании, кои со електрична енергија се снабдуваат на слободниот пазар, од јануари 2023 година се приклучија во балансната група на РЕС, со што оваа компанија, формирана во февруари 2022 година, за помалку од една година се етаблираше како лидер во трговијата и снабдувањето со електрична енергија на македонскиот пазар. Во овој момент балансната група на РЕС е сочинета од повеќе од 230 домашни и странски компании.

Со овие нови 40 компании, портфолиото на РЕС се зголемува за дополнителни 25 MW на час или повеќе од 200 GWh струја на годишно ниво, а вкупната потрошувачка на сите клиенти може да достигне повеќе од 70 MW на час.

Обновливите извори на енергија во сопственост на Кочо Анѓушев и на Иво Прокопиев, сопственик на компанијата КЕР ТОКИ од Бугарија, кои се и ко-сопственици на РЕС, и овозможуваат на компанијата РЕС да креира најдобри пакети за снабдување со електрична енергија. Моделите за снабдување креирани од стручниот тим на РЕС, беа препознаени како најповолни од страна на македонското стопанство, што се докажува со континуираното зголемување на бројот на клиенти и конзумот на енергија.

Комерцијален ПР текст

свет2 дена ago

Време ли е за продавање на акциите од Apple?

банки3 дена ago

Потрошувачки кредит на УНИБанка АД Скопје со одлична понуда за рефинансирање и бонус од 1.000 денари при онлајн аплицирање

македонија3 дена ago

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

технологии / компании6 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг6 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават

регион6 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју6 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

интервју6 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

економија6 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

економија6 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

економија6 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

банки1 недела ago

Комерцијална банка како „Зелен поборник“ ќе пошумува и ќе едуцира

интервју6 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

свет6 дена ago

Пустината под вода

регион6 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

економија6 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

интервју6 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

технологии / компании6 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг6 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават

свет2 дена ago

Време ли е за продавање на акциите од Apple?