Connect with us

економија

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето – Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

објавено

на

Со цел да се добијат релевантни податоци за условите за водење бизнис во 2020 година се покануваат компаниите да придонесат со своите одговори на следниов линк .

Проектот Партнерство за подобра бизнис регулатива, петта година по ред ќе го спроведе анкетното истражување за бизнис опкружувањето во Северна Македонија.Годишната проценка на деловната клима прерасна во најрелевантното и најопфатното домашно истражувања во кое учествуваат компаниите од сите сектори. 

„Со цел да добиеме релевантни податоци за условите за водење бизнис во 2020 година ве повикуваме да учествувате и вие како дел од компаниите во Годишната проценка на бизнис опкружувањето и со вашите одговори да придонесете во годишниот извештај“ посочуваат од Проектот.  

Доколку сакате да го добиете прашалникот испратете е-маил на contact@epicentar.mk. Со заокружен број од 5 истражувања ќе бидат на располагање податоци за изминатиот петгодишен период со што ќе може да се следат трендови за состојбите со бизнис регулативата, инспекцискиот надзор, даночната политика, работните односи, јавните набавки и регулативите во градежништвото, текстилот, туризмот и угостителството, животната средина, земјоделството, ИКТ индустријата, и итн. 

За да го пополните прашалникот кликнете тука. Проектот Партнерство за подобра бизнис регулатива го спроведуваат Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ, Стопанска комора на северозападна Македонија и Сојуз на стопански комори. Проектот е поддржан од УСАИД, а го имплементира ЕПИ ЦЕНТАР.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

македонија14 часа ago

Пивара Скопје со нова инвестиција од 10,7 милиони евра – вклучително и нова линија за безалкохолни пијалаци

регион16 часа ago

Блумберг Адриа официјално почнува со работа денеска

економија16 часа ago

На македонскиот пазар е лансирана p2p.mk – онлајн платформа која ве поврзува со инвеститорите

економија18 часа ago

Народната банка ја намали задолжителната резерва кај банките за да стимулира денарско штедење

македонија2 дена ago

Стигна модифициран француски предлог до македонската влада, ќе оди во Собрание

регион2 дена ago

Папандреу од Македонскиот енергетски форум: Изоставувањето на Западен Балкан од европската интеграција е безбедносен ризик што Европа не смее да си го дозволи

македонија2 дена ago

Регулаторна: струјата ќе поскапи за 7,4%

економија3 дена ago

„Алкалоид“ пушти во употреба нова инвестиција од 1,3 милиони евра

коментари3 дена ago

ESG – Новиот престолонаследник во корпоративното управување

економија3 дена ago

Развојната банка ја повлече петтата транша во износ од 22,8 милиони евра за мали и средни компании од заемот на Европската инвестициска банка

економија4 дена ago

Македонските индустриски производи за домашен пазар за една година поскапеле 22% во просек

коментари3 дена ago

ESG – Новиот престолонаследник во корпоративното управување

свет5 дена ago

Русија касни со плаќање на долгот кон странство. Министерот за финансии: тоа е фарса

економија4 дена ago

Новата фабрика на „Гересхајмер“ во Македонија од 126 милиони евра – ќе биде најголемата инвестиција во ТИРЗ досега

економија3 дена ago

„Алкалоид“ пушти во употреба нова инвестиција од 1,3 милиони евра

економија16 часа ago

На македонскиот пазар е лансирана p2p.mk – онлајн платформа која ве поврзува со инвеститорите

свет4 дена ago

Америка на НАТО самитот утре ќе најави “долгорочен воен ангажман“ во Европа

економија3 дена ago

Развојната банка ја повлече петтата транша во износ од 22,8 милиони евра за мали и средни компании од заемот на Европската инвестициска банка

македонија2 дена ago

Стигна модифициран француски предлог до македонската влада, ќе оди во Собрание

македонија2 дена ago

Регулаторна: струјата ќе поскапи за 7,4%