Connect with us

технологии / компании

Порталот www.kapital.mk е цел на континуиран хакерски напад

објавено

на

Однапред се оградуваме од сите евентуални неавторизирани содржини што би биле поставени на нашата веб платформа и се извинуваме на засегнатите страни од овие лажни вести.

Почитувани читатели,

Порталот www.kapital.mk на KAPITAL MEDIA GROUP веќе извесен период е цел на хакерски напади со цел поставување на FAKE NEWS содржини на македонски јазик. Тимот за техничка поддршка досега успешно ги одбива овие напади, но не е исклучена можноста во одреден момент и да успеат злонамерните активности на оние што го загрозуваат порталот.

Во таков случај, редакцијата на KMG би сакала однапред да се огради од сите евентуални неавторизирани содржини што ќе бидат поставени на нашата веб платформа и да се извини на засегнатите страни од овие лажни вести.

Во меѓувреме, нашиот технички тим ги вложува сите напори за максимално спречување на ваквите хакерски напади и обидите за рушење на кредибилитетот и интегритетот на редакцијата на KMG.

економија2 days ago

Нето извозот од ТИРЗ зголемен за 17% лани

интервју2 days ago

Зоран Заев: Со стабилизирање на состојбата од пандемијата ефектите од нашите економски политики ќе бидат видливи

свет2 days ago

Демократијата одговара брутално кога е земена „здраво за готово“

економија2 days ago

Банкарите велат ќе биле „подарежливи“ со кредити годинава

македонија2 days ago

10-тото јубилејно издание на BIWC – Балкански интернационален вински натпревар 2021 година во Македонија

македонија2 days ago

„Алкалоид“ исплати новогодишен надомест од 25.000 денари за своите вработени и донираше 1,2 милиони евра за заедницата во 2020 година

економија2 days ago

Македонската економија на среден и долг рок (2)

свет2 days ago

Каква година ќе биде 2021 за инвеститорите

менаџмент / маркетинг2 days ago

Доаѓа ерата на “пост – менаџментот“

менаџмент / маркетинг2 days ago

Дали сте саботирани од сопствената цел за остварување поголема продажба?

интервју2 days ago

Зоран Заев: Со стабилизирање на состојбата од пандемијата ефектите од нашите економски политики ќе бидат видливи

економија5 days ago

Одобрена е првата група на кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

економија4 days ago

10-тото јубилејно издание на BIWC – Балкански интернационален вински натпревар годинава ќе се одржи во Македонија

економија3 days ago

Неби Хоџа, СКСЗМ: Да се укине данокот на добивка до 2022 година за најпогодените компании од пандемијата

економија2 days ago

Нето извозот од ТИРЗ зголемен за 17% лани

здравје6 days ago

Средствата за дезинфекција од “Алкалоид” со докажано дејство против SARS-CoV-2 (COVID-19)

економија6 days ago

ССК бара финансиската помош за исплата на плата и бескаматните кредити да траат најмалку до април

свет2 days ago

Демократијата одговара брутално кога е земена „здраво за готово“

економија2 days ago

Банкарите велат ќе биле „подарежливи“ со кредити годинава

lifestyle2 days ago

Јан Коум: Правете една работа и правете ја добро