Connect with us

свет

Предлог акција за оваа недела: Axfood

објавено

на

Капитал во соработка со Инвест Поинт прави предлог – инвестиција на неделата, во акции, метали и други типови на средства со коишто може да тргувате на светските берзи.

Автор:
Снежана Поповска, сертифициран технички аналитичар, Инвест Поинт

Најпрво да погледнеме што се случуваше минатата недела и какви перформанси постигнаа нашите предлози.

  1. Apple. По нашата препорака за продавање , акцијата има пад и изгубено од својата вредност скоро 8%. Нашата позиција останува непроменета и очекуваме надолниот тренд да продолжи и цената до стигне до 150.
  • Nucor corporation. Нашиот прв таргет од 195 е постигнат. Трендот е позитивен на сите временски рамки и сѐ уште сакаме да ја поседуваме оваа акција. Наш следен таргет е пораст на цената до 240 во наредните неколку месеци.
  • Златото се наоѓа во силен нагорен тренд. По нашата препорака од мината недела, златниот метал порасна 7% и има потенцијал за уште повисоки цени.  Нашите таргети се 2540 и 3220 во следните неколку месеци.

За оваа недела, нашиот предлог за купување на акција која има потенцијал да порасне 20% во наредните неколку недели/месеци е AXFOOD.
 

Axfood AB е компанија со седиште во Шведска која се занимава со трговија на мало и големо со храна во Шведска.

Цената се наоѓа над облакот, односно во позитивна територија.  На долниот прозорец од графиконот е прокажан  OBV индикаторот,  кое ни дава уште посилни аргументи дека овој тренд е силен, проследен со зголемен обем на тргување. Очекуваме овој тренд да продолжи и цената да достигне со 342-354, се додека се тргува над над 260.

банки1 ден ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет2 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет2 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании2 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион2 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија2 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија2 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

економија2 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

економија2 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет2 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

економија2 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет2 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион2 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

свет2 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

македонија2 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

економија2 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

технологии / компании2 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

менаџмент / маркетинг2 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

македонија2 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

банки4 дена ago

Управната зграда на УНИБанка во Скопје сама ќе произведува струја од фотоволтаична централа