Connect with us

економија

Раст од 40% на продажбата на возилата Грин Машинс на Брако во 2023 година

објавено

на

Возилата се продаваат во над 60 земји низ целиот свет, а електричниот и хидрогенскиот модел се најбарани во развиените земји, каде се во склад со современите трендови за создавање на одржливи и еколошки општества.

Продажбата на возилата за јавна хигиена Грин Машинс порасна за 40% во 2023 споредено со 2022 година. 

Растот се должи на зголемената продажба на возилата на веќе постоечките пазари во светот, но и на отворањето нови пазари во текот на 2023 година, пред се во Мексико,
Индонезија, Кувајт, но и во регионот, односно во Босна и Херцеговина како нов
пазар, покрај присутноста во сите други соседни држави.

БРАКО произведува повеќе типови возила за чистење од марката Грин Машинс, на
електричен, водороден и класичен погон.

Возилата се продаваат во над 60 земји низ целиот свет, а електричниот и хидрогенскиот модел се најбарани во развиените земји, каде се во склад со современите трендови за создавање на одржливи и еколошки општества.

Опремени со најсовремена технологија, се одликуваат со извонредна ефикасност и
економичност, издржливи и лесни се за управување, тивки при работа и
пријателски кон животната средина. 

Комерцијален ПР текст

 

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

менаџмент / маркетинг2 недели ago

Како да се водат состаноци: не мора да се долги, мачни и здодевни, може и поинаку

регион2 недели ago

Во Хрватска платите растат двојно побрзо одошто просекот на ЕУ: работодавците бараат покачувањата да се врзат со продуктивноста

свет2 недели ago

Како турнејата на Тејлор Свифт може да ја поправи економската слика на Европската унија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години