Connect with us

политика

СДСМ ги објави првите 30 кандидати за градоначалници – 90% се актуелните челници на општините

објавено

на

Петре Шилегов ќе бара уште еден мандат во Скопје, како и Филип Темелковски во Кисела Вода, Константин Георгиевски во Охрид и Сашко Николов во Штип.

По спроведените испитувања на јавното мислење, анализите и истражувањата, консултациите со членството, Извршниот одбор на СДСМ на синоќешната седница ги дефинираше првите 30 кандидати за градоначалници од редовите на партијата.

Петре Шилегов повторно ќе се кандидира за градоначалник на Скопје, а меѓу општините на метрополата, познати се кандидатите за Кисела Вода, каде што повторно во трка ќе биде Филип Темелковски и на Бутел, каде што исто така, шанса за втор мандат ќе добие Велимир Смилевски.

Во Штип кандидат е актуелниот градоначалник Сашко Николов, како и во Охрид, Константин Георгиевски. Во сите останати општини од оваа прва листа на 30 кандидати, речиси сите актуелни градоначалници, избрани од редовите на СДСМ, ќе добијат шанса за уште еден мандат, освен во Пехчево, каде што е кандидиран Славчо Пандурски, и во Росоман каде што е кандидат Стојан Николов, како и во Петровец, каде што актуелен градоначалник е од ВМРО – ДПМНЕ, а СДСМ сега ја кандидира Елизабета Зелениковска.

1. Перо Костадинов – Валандово
2. Меликије Халими – Арачиново
3. Благојчо Шапов – Богданци
4. Зоран Зимбаков – Босилово
5. Велимир Смилевски – Бутел
6. Маријан Јанев – Василево
7. Сашо Јанковски – Вевчани
8. Ивица Димитров – Виница
9. Роберт Бешовски – Градско
10. Горан Трајковски – Делчево
11. Лазар Петров – Демир Капија
12. Анго Ангов – Дојран
13. Борче Гиевски – Зелениково
14. Јордан Насев – Карбинци
15. Филип Темелковски – Кисела Вода
16. Благојчо Илиев – Конче
17. Томе Христовски – Крушево
18. Аце Велковски – Лозово
19. Медат Куртоски -Маврово-Ростуше
20. Љубе Кузмановски – Новаци
21. Константин Георгиевски – Охрид
22. Елизабета Зелениковска – Петровец
23. Славчо Пандурски – Пехчево
24. Драган Анастасов – Пробиштип
25. Живко Гошаревски – Ресен
26. Стојан Николов – Росоман
27. Жаклина Јовановска- Старо Нагоричане
28. Горан Стојановски – Чашка
29. Сашко Николов -Штип
30. Петре Шилегов – Скопје

„Сите кандидати за градоначалнички и градоначлници кои беа синоќа објавени во првата фаза се дел од најдоброто, блиски до граѓаните, чесни, одговорни индивидуи, со конкретни планови и решенија, секој за својата општина. Процесот на создавање на најдобрата понуда за секоја општина продолжува. Како што ќе се завршуваат анкетите, истражувањата, анализите за останатите општини и како ќе се носат одлуки на раководството, тие јавно ќе бидат соопштени низ фази.“, рече лидерот на СДСМ Зоран Заев на синоќешното претставување на листата со овие 30 кандидати.

Кон почетокот на следниот месец ќе биде објавена уште една група на потврдени кандидати за градоначалници, во втора фаза, а очекувањата се до крајот на август да бидат објавени сите кандидати за градоначалнички и градоначалници во сите општини каде СДСМ ќе номинира свои кандидати.

македонија2 дена ago

Акцелератор УКИМ во соработка со програмата Star Venture на ЕБОР: Повик за нова акцелераторска програма на Акцелераторот УКИМ

банки3 дена ago

УНИБанка АД Скопје ја исплати петтата полугодишна камата на сопствениците на Перпетуални обврзници

технологии / компании3 дена ago

Комтрејд ги донесе OnePlus телефоните во Македонија

македонија4 дена ago

#БидиФит #БидиЗдрав #БидиСигурен -наградна игра на Триглав Осигурување

македонија4 дена ago

Асура станува официјален партнер за одржување на Ист Гејт Мол

банки5 дена ago

Шпаркасе банка Македонија и Охридска банка споени во една банка

македонија5 дена ago

Прв македонски Swatch по повод 30 години од независноста

македонија5 дена ago

Европската Комисија и Меѓународната организација на трудот со здружени сили за поддршка на младите

банки1 недела ago

Народната банка и МБА донесоа Насоки за банките и штедилниците – за поголема транспарентност и стандардизација при објавувањето информации за депозитите и кредитите за населението

банки2 недели ago

Комерцијална банка прогласена за „Најдобра банка во Северна Македонија“ од магазинот Еuromoney

Best CBD Oil for Pain


Best CBD Oil for Anxiety


CBD Gummies


Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil

Best CBD Oil