Connect with us

start up

Седум македонски стартапи успешно ја завршија регионалната акцелераторска програма на Сеавус Акцелераторот

објавено

на

Стартапите поддржани преку третата акцелераторска програма на  „Сеавус Акцелератор“:  GoEasy, Si-Maind, EnRoute, Trident Peak, Culture Technologies, Nsight Solutions и Swift Data имаа ексклузивна можност да ги претстават своите бизнис модели пред домашни и странски инвеститори, ментори и стартап-организации.

Со онлајн „Демо ден“, кој помина во одлична и натпреварувачка атмосфера, Сеавус Акцелераторот ја заврши третата акцелератоторска програма – насловена како Tech Boost Program, која Сеавус ја реализираше во партнерство со еден од водечките европски B2B Акцелератори – Startup Wise Guys и Европскиот Фонд за Југоисточна Европа.

Стартапите поддржани преку третата акцелераторска програма на  „Сеавус Акцелератор“:  GoEasy, Si-Maind, EnRoute, Trident Peak, Culture Technologies, Nsight Solutions и Swift Data имаа ексклузивна можност да ги претстават своите бизнис модели пред домашни и странски инвеститори, ментори и стартап-организации. Овие компании беа избрани врз основа на квалитетот на продуктите кои ги развиваат, фазата на развој во којашто се наоѓаат, тимот и нивниот потенцијал за раст.

„Преку 3-месечната акцелераторска програма, тимовите од овие стартапи работеа со  30-тина ментори од мрежата на Сеавус Акцелераторот, Startup Wise Guys и  SwissEP (Швајцарска програма за претприемништво), каде добија повеќе од 300 часа поддршка и насоки за подобрување и усовршување на нивните продукти, процеси, финансии, маркетинг планови и презентации пред инвеститори.

Овие партнерства, не само што сериозно го подигнаа квалитетот на програмата давајќи и интернационален карактер, туку и обезбедиja многу поголема афирмација на нашите стартапи.
Дополнително, покрај поддршката од нашите ментори-експерти, акцелераторот овозможува размена на знаења и искуства помеѓу самите претприемачи од каде произлегоа голем број нови партнерства помеѓу поддржаните компании.“– изјавија од „Сеавус Акцелератор“

„Сеавус Акцелератор“ е прв корпоративен акцелератор за поддршка на технолошки стартап компании. Проектот е помогнат од страна на Фондот за иновации и технолошки развој,  којшто оваа година оствари партнерство со European Fund for Southeast Europe (EFSE) и Startup Wise Guys – водечки B2B стратап акцелератор во Европа.

технологии / компании2 дена ago

Трендови на коишто треба да внимаваат огласувачите во 2022

македонија2 дена ago

Пет амбасадори на ЕУ земји дискутираа заедно со студентите на тема иднината на Европа – перспектива од земја кандидат

економија2 дена ago

ДДВ-то го наполни буџетот за четвртина повеќе од лани

македонија2 дена ago

Се менуваат алатките, не и новинарските вредности

економија2 дена ago

Просечната каматна стапка на кредити за компании се спушти до 3,55%, а за домаќинства до 5,23%

економија2 дена ago

И покрај моќните ефекти на пандемијата, побарувачката за кредити се врати

Business2 дена ago

Македонските угостители сакаат свој „биткоин“

start up2 дена ago

Топ 5 совети за успех на стартап бизниси

економија2 дена ago

Дигитализацијата бара нови вештини – неформалното образование станува сè поважно

економија2 дена ago

Развојната банка објави јавен повик за корисниците на ,,Ковид 3” кредитната линија, за дополнителен грејс период од 12 месеци

коментари3 дена ago

Благојче Котески: Совршена енергетска бура или дел од „новото нормално“???!!!

економија2 дена ago

Дигитализацијата бара нови вештини – неформалното образование станува сè поважно

технологии / компании3 дена ago

На „Стартапувај 3“ обезбедена најголема финансиска поддршка за стартапите во историјата на ФИТР

македонија4 дена ago

Македонските угостители сакаат своја крипто валута

економија2 дена ago

Развојната банка објави јавен повик за корисниците на ,,Ковид 3” кредитната линија, за дополнителен грејс период од 12 месеци

политика6 дена ago

Ковачевски: Не сум ничиј човек, туку човек со интегритет и големо професионално искуство соодветно за позицијата претседател на СДСМ

економија5 дена ago

Пешев: Компаниите нема да издржат уште еден локдаун

економија2 дена ago

ДДВ-то го наполни буџетот за четвртина повеќе од лани

економија4 дена ago

Просечната каматна стапка на кредити за компании се спушти до 3,55%, а за домаќинства до 5,23%

македонија2 дена ago

Панел дискусија на УАКС: ЕУ е нецелосна без Западен Балкан