Connect with us

економија

Скопје ќе биде домаќин на првата регионална конференција за техничка анализа на финансиските пазари

објавено

на

На 18.09.2023 година во Скопје ќе се одржи првата регионална
Конференција за техничка анализа на финансиските пазари, организирана од
Здружението на пазарни техничари од Јужна и Источна Европа – СЕЕМТ.

На 18.09.2023 година во Скопје ќе се одржи првата регионална
Конференција за техничка анализа на финансиските пазари, организирана од
Здружението на пазарни техничари од Јужна и Источна Европа – СЕЕМТ.

Настанот ќе се одржи во М6 едукативниот центар, а ќе биде поддржан од
страна на Меѓународната федерација на технички аналитичари
(IFTA-International Federation of Technical Analysts), како и
претставници од британската Техничка асоцијација (UK Technical
Association) и швајцарската Асоцијација на пазарни техничари (Swiss
Association for Market Technicians.)

На Конференцијата ќе учествуваат искусни професионалци од областа на
техничката анализа од регионот и Европа, коишто ќе се осврнат на
актуелните предизвици на финансиските пазари поврзани со нивното
анализирање и предвидување на движењата вредноста на хартиите од
вредност, особено во контекст на користењето на новите технологии, како
што е вештачката интелигенција.

На настанот ќе се обратат или ќе земат учество во панел дискусиите и
високи претставници на домашните институции – регулатори на финансиските
пазари, како Народната банка, Министерство за финансии, како и менаџери
од финансиски компании, брокерски куќи од земјата и регионот.

Линк до конференцијата: www.seemt.org

свет6 часа ago

Време ли е за продавање на акциите од Apple?

македонија1 ден ago

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

технологии / компании4 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават

регион4 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју4 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

интервју4 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

економија4 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

економија4 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

свет4 дена ago

Пустината под вода

економија1 недела ago

„Е-commerce awards“ придонесуваат кон растот и успехот на бизнисите што функционираат во дигиталниот простор

економија4 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

банки1 недела ago

Комерцијална банка како „Зелен поборник“ ќе пошумува и ќе едуцира

свет4 дена ago

Пустината под вода

регион4 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју4 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

интервју4 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

економија4 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

технологии / компании4 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават