Connect with us

економија

Снежана Савиќ – Димовска е нов директор за корпоративни политики и одржливост во Пивара Скопје

објавено

на

Снежана се приклучи на Пивара Скопје во 2017-та година, а досега работеше на позицијата Директор на секторот за правни работи.

Снежана Савиќ – Димовска ќе биде нов директор на Секторот за корпоративни политики и одржливост во Пивара Скопје, соопштија денеска од компанијата. Таа доаѓа на местото на Ламбро Патче.

„Снежана се приклучи на Пивара Скопје во 2017-та година, а досега работеше на позицијата Директор на секторот за правни работи. Нејзин личен печат во работењето е водење на сите правни приоритети и проекти со висока продуктивност и меѓусекторска соработка. Нејзиното досегашно искуство и знаење ќе придонесат во нашите континуирани напори да ги зајакнеме односите со нашите соработници и да се осигуриме дека одржливоста и корпоративните практики се втемелени во вредностите кои колективно ги делиме.“, велат од Пивара Скопје.

Ова е втора промена во топ менаџерските позиции на Пивара Скопје во последниве месец и половина, откако на местото генерален директор дојде Душан Митрев, прв Македонец што ја води компанијата после две децении.

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

менаџмент / маркетинг2 недели ago

Како да се водат состаноци: не мора да се долги, мачни и здодевни, може и поинаку

регион2 недели ago

Во Хрватска платите растат двојно побрзо одошто просекот на ЕУ: работодавците бараат покачувањата да се врзат со продуктивноста

свет2 недели ago

Како турнејата на Тејлор Свифт може да ја поправи економската слика на Европската унија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години