Connect with us

економија

Стари билборди на ПроКредит Банка преточени во уникатни торби

објавено

на

ПроКредит Банка одлучи да ги зачува платната од своите стари билборди и неместо во отпад, да најде начин како тие да бидат реупотребени во наменски производи, а со тоа да се продолжи нивниот век и да се намали штетното влијание кон животната средина.

Во свет кој се бори со прекумерниот отпад и еколошките предизвици, реупотребата на старите производи е светла надеж кон одржлива иднина. Па водена од идејата за почист свет и зелена иднина, ПроКредит Банка повторно застанува во одбрана на животна средина.

Потврдувајќи ја иновативноста во своето работење, ПроКредит Банка одлучува да ги зачува платната од своите стари билборди и неместо во отпад, да најде начин како тие да бидат реупотребени во наменски производи, а со тоа да се продолжи нивниот век и да се намали штетното влијание кон животната средина.

Па така, доаѓа до идејата да оствари соработка со архитектката Елена Пазарџиевска Ристовска и од билбордите да бидат созадени уникатни торби.

„Секоја реупотреба претставува успех за нас. Нашата цел е нашата мисија секојдневно да се отсликува во нашето работење. Затоа се обидуваме на секаков можен начин, преку проекти и креативни идеи да ја пропагираме потребата од зелена иднина. Навистина сме среќни што најдовме нов начин како да го намалиме отпадот, а при тоа да ја заштитиме животна средина“, истакнаа од ПроКредит Банка.

Оттаму нагласија дека ги радува фактот што со овој проект, преку кој се креирани преку 30 рачни торби и торби за велосипеди, се покренува свест за рециклирање и заштита на животната средина.

Архитектката Елена Пазарџиевска Ристовска, која е заслужна за создавањето на уникатните торби, упатувајќи пофални зборови за дејствувањето на ПроКредит Банка,нагласи дека таа е нивен долгогодишен соработник и една од ретките банки која меѓу првите започнала со различни поттикнувачки проекти во контекст на заштита и зачувување на животната средина.

„Искрено се надевам дека ова е само почеток на една соработка, која ќе продолжи и во иднина. Исто така се надевам дека тие со својата маркетинг кампања „Пример за одговорност“ ќе ги поттикнат и другите македонски компании да поддржат локални иницијативи кои дејствуваат во насока на зачувување на животната средина“, наведе Пазарџиевска Ристовска, осврнувајќи се на соработката со ПроКредит Банка.

Во изминативе 20 години Банката посветено работи на проекти кои носат одржлива иднина и на тој пат одбира соработници со кои ќе чекори заедно кон истата цел. Како и многупати досега, преку креативни идеи, банката ја потврдува својата мисија.

Комерцијален ПР текст

економија17 часа ago

Конференцијата на ПроКредит Банка и ЕБОР „Круг на нови можности“ за поддршка на младите претприемачи и жените во бизнисот

македонија2 дена ago

Живко Мукаетов прогласен за премиум партнер на манифестацијата „Оскар на хуманоста“ на Црвен крст

економија3 дена ago

Утре се одржува конференција за млади претприемачи и жени во претприемништвото во организација на ПроКредит Банка и ЕБОР

економија7 дена ago

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

македонија7 дена ago

Цените на становите допрва уште ќе растат, побарувачката не стивнува, а трошоците се зголемени: заклучоци од втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

економија7 дена ago

Со АмЧам на тема: Предизвици во спроведувањето на заштита на правата на интелектуална сопственост

македонија1 недела ago

30 години дански конзулат и орден Витез од прва класа на Редот на данското знаме за Живко Мукаетов

македонија1 недела ago

Почна втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

македонија1 недела ago

Новото електрично возило на Грин Машинс на Брако претставено во Минхен

економија1 недела ago

Гранд Скопјe PRIME SPONSOR на овогодишната Конференција за недвижности

македонија1 недела ago

Како „дише“ пазарот за широка потрошувачка во Македонија

регион1 недела ago

Бејби Лазања ќе донесе едно чудо Скандинавци во Хрватска годинава

регион1 недела ago

Италијанската мафија се реформира: рекетот и убиствата не се повеќе во мода, сега е поисплатлив финансискиот криминал

македонија1 недела ago

Зелена иднина за секое дете

македонија1 недела ago

Новото електрично возило на Грин Машинс на Брако претставено во Минхен

економија1 недела ago

Македонците лани потрошиле 200 милиони евра за онлајн купување од странски е-трговци: најмногу пари потрошиле кај Wizzair и Booking, а најчесто купувале од Amazon и AliExpress

економија7 дена ago

Со АмЧам на тема: Предизвици во спроведувањето на заштита на правата на интелектуална сопственост

македонија7 дена ago

Цените на становите допрва уште ќе растат, побарувачката не стивнува, а трошоците се зголемени: заклучоци од втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

македонија1 недела ago

30 години дански конзулат и орден Витез од прва класа на Редот на данското знаме за Живко Мукаетов

свет1 недела ago

Бајден ги крена царините на кинеските електрични возила на 100%