Connect with us

банки

Стопанска банка а.д. Битола прослави 75 години работа

објавено

на

Преку одговорно кредитирање, остроумни инвестиции и добри финансиски совети, Стопанска банка а.д. Битола во текот на изминатите 75 години придонесе во целост за стабилноста и растот на заедницата на која служи.

Стопанска банка а.д. Битола го прослави својот голем јубилеј 75 години постоење, момент кој не го означува само текот на времето, туку ја нагласува и должината на посветеноста, сигурноста и стабилноста на една од првите домашни банки во земјата.

Преку одговорно кредитирање, остроумни инвестиции и добри финансиски совети, Стопанска банка а.д. Битола во текот на изминатите 75 години придонесе во целост за стабилноста и растот на заедницата на која служи.

Заедно со своите вработени, клиенти, партнери и соработници, но и со голем број на гости од финансискиот и бизнис светот во земјата, Стопанска банка а.д. Битола го одбележа овој голем јубилеј со прослави во Битола и Скопје.

„Овој голем јубилеј е огромен успех за нас, но и признание за сите вас – наши ценети клиенти, посветени вработени и лојални партнери. Тоа е одраз на довербата што ни ја дадовте за да ги заштитиме вашите финансиски интереси и ветувања дека ќе продолжиме да ви служиме со истата посветеност и во годините што доаѓаат“ – изјави м-р Александра Радевска, член на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола.

Одбележувањето на јубилејот помина во фокусот на прославување на традицијата како најзначајна вредност создадена низ годините. Во насока на негување на истата, Стопанска банка а.д. Битола, информираше дека по повод 75 годишнината, во градот Битола ќе постави споменик на легендарниот македонски народен пејач Јонче Христовски, извонреден музички поединец чиј живот и музика имаат оставено неизбришлива трага во македонското културно наследство.

„Додека ги одбележуваме овие 75 години извонредност, возбудени сме за иднината која претстои, а во која како домашна банка остануваме посветени на нашите основни вредности на интегритет, трансарентност и фокусираност кон клиентите“ – додава г-ѓа Радевска.

Комерцијален ПР текст

економија1 ден ago

Конференцијата на ПроКредит Банка и ЕБОР „Круг на нови можности“ за поддршка на младите претприемачи и жените во бизнисот

македонија2 дена ago

Живко Мукаетов прогласен за премиум партнер на манифестацијата „Оскар на хуманоста“ на Црвен крст

економија3 дена ago

Утре се одржува конференција за млади претприемачи и жени во претприемништвото во организација на ПроКредит Банка и ЕБОР

економија1 недела ago

Преку примери претставени еколошките и одржливите стандарди на комплексот „Гранд Скопје“ на Конференцијата за комерцијални недвижности

македонија1 недела ago

Цените на становите допрва уште ќе растат, побарувачката не стивнува, а трошоците се зголемени: заклучоци од втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

економија1 недела ago

Со АмЧам на тема: Предизвици во спроведувањето на заштита на правата на интелектуална сопственост

македонија1 недела ago

30 години дански конзулат и орден Витез од прва класа на Редот на данското знаме за Живко Мукаетов

македонија1 недела ago

Почна втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

македонија1 недела ago

Новото електрично возило на Грин Машинс на Брако претставено во Минхен

економија1 недела ago

Гранд Скопјe PRIME SPONSOR на овогодишната Конференција за недвижности

регион1 недела ago

Бејби Лазања ќе донесе едно чудо Скандинавци во Хрватска годинава

македонија1 недела ago

Зелена иднина за секое дете

македонија1 недела ago

Како „дише“ пазарот за широка потрошувачка во Македонија

регион1 недела ago

Италијанската мафија се реформира: рекетот и убиствата не се повеќе во мода, сега е поисплатлив финансискиот криминал

македонија1 недела ago

Новото електрично возило на Грин Машинс на Брако претставено во Минхен

економија1 недела ago

Македонците лани потрошиле 200 милиони евра за онлајн купување од странски е-трговци: најмногу пари потрошиле кај Wizzair и Booking, а најчесто купувале од Amazon и AliExpress

економија1 недела ago

Со АмЧам на тема: Предизвици во спроведувањето на заштита на правата на интелектуална сопственост

македонија1 недела ago

Цените на становите допрва уште ќе растат, побарувачката не стивнува, а трошоците се зголемени: заклучоци од втората Конференција за комерцијални недвижности во Скопје

македонија1 недела ago

30 години дански конзулат и орден Витез од прва класа на Редот на данското знаме за Живко Мукаетов

свет1 недела ago

Бајден ги крена царините на кинеските електрични возила на 100%