Connect with us

менаџмент / маркетинг

Студенти од Економскиот факултет-Скопје работеа на конкретни студии на случај со познат регионален бренд на чоколади

објавено

на

Во рамки на предметот Управување со маркетинг канали, под менторство на професорката Ежени Брзовска, студентите имаа можност да изработат стручни трудови за позиционираноста на маркетинг каналите на македонскиот пазар на брендот на чоколади Премиер од Србија.  

Студентите на Економскиот факултет при УКИМ – Скопје го демонстрираа својот креативен потенцијал при изработка на своите стручни трудови пред компанијата Art Ival од Белград, позната по Премиер чоколадните производи, кои се синоним за квалитет, присутни не само на полиците ширум Србија, туку на други странски пазари.

Во рамки на предметот Управување со маркетинг канали, под менторство на професорката Ежени Брзовска, студентите имаа можност да изработат стручни трудови за позиционираноста на маркетинг каналите на македонскиот пазар.  

“Ова претставува одлична можност каде студентите работат на конкретни студии на случај подржани од реномирани компании каде теоретските аспекти се надополнуваат со практична вредност преку реализација и решавање на конкретен предизвик” – изјави професор Брзовска. 

Целата активност беше континуирано поддржана и мотивирана од страна на Зорица Јoвановиќ, маркетинг директор на Премиер. Премиер чоколадите ги следат сите најнови трендови на пазарот и иновативната димензија е присутна во нејзината производна дејност надминувајќи ги очекувањата на потрошувачите. 

“Студентите успешно ги презентираа своите стручни трудови согласно насоките кои претходно заеднички ги координиравме. Ни претставуваше задоволство да ги поддржиме студентите на Економски факултет – Скопје. Морам исто така да споделам дека сум исклучително горда на ентузијазмот со кој ги работеа нивните задачи”, изјави Зорица Јовановиќ. 

Continue Reading
ггегргњњњњњ
економија17 часа ago

Македонскиот берзански индекс со пад од 6% во првите шест месеци

технологии / компании18 часа ago

Бреинстер номиниран од МАСИТ за две награди на престижен светски настан за иновации и технологија

банки21 час ago

Со Mastercard од Комерцијална банка „Три пати плати и освој“ поврат на средства

македонија23 часа ago

Денеска разговор со Софија за билатералниот протокол?

македонија4 дена ago

Пивара Скопје со нова инвестиција од 10,7 милиони евра – вклучително и нова линија за безалкохолни пијалаци

регион4 дена ago

Блумберг Адриа официјално почнува со работа денеска

економија4 дена ago

На македонскиот пазар е лансирана p2p.mk – онлајн платформа која ве поврзува со инвеститорите

економија4 дена ago

Народната банка ја намали задолжителната резерва кај банките за да стимулира денарско штедење

македонија5 дена ago

Стигна модифициран француски предлог до македонската влада, ќе оди во Собрание

регион5 дена ago

Папандреу од Македонскиот енергетски форум: Изоставувањето на Западен Балкан од европската интеграција е безбедносен ризик што Европа не смее да си го дозволи

економија7 дена ago

Македонските индустриски производи за домашен пазар за една година поскапеле 22% во просек

коментари6 дена ago

ESG – Новиот престолонаследник во корпоративното управување

економија4 дена ago

На македонскиот пазар е лансирана p2p.mk – онлајн платформа која ве поврзува со инвеститорите

економија7 дена ago

Новата фабрика на „Гересхајмер“ во Македонија од 126 милиони евра – ќе биде најголемата инвестиција во ТИРЗ досега

македонија4 дена ago

Пивара Скопје со нова инвестиција од 10,7 милиони евра – вклучително и нова линија за безалкохолни пијалаци

економија6 дена ago

„Алкалоид“ пушти во употреба нова инвестиција од 1,3 милиони евра

македонија5 дена ago

Стигна модифициран француски предлог до македонската влада, ќе оди во Собрание

економија4 дена ago

Народната банка ја намали задолжителната резерва кај банките за да стимулира денарско штедење

економија6 дена ago

Развојната банка ја повлече петтата транша во износ од 22,8 милиони евра за мали и средни компании од заемот на Европската инвестициска банка

регион4 дена ago

Блумберг Адриа официјално почнува со работа денеска