Connect with us

банки

Супер поволни бизнис кредити од УНИБанка кои нудат бројни предности за бизнисите!

објавено

на

Овој супер брз кредит е со износ до 30.000 евра, со каматна стапка од 6.40% која е фиксна првата година,  без трошоци за разгледување на барањето промотивно до 31.12.2023 г. 

УНИБанка уште еднаш потврди дека е банка која го следи пулсот на бизнис заедницата  која креира кредитни производи според нивните очекувања и потреби. Последен во низата е Супер брзиот бизнис кредит кој е со фиксна каматна стапка, наменет за купување или изградба на објект и додатни инвестиции во бизнисот или рефинансирање од други банки, за обртни средства, нови машини или финансирање на други тековни потреби.

Овој супер брз кредит е со износ до 30.000 евра, со каматна стапка од 6.40% која е фиксна првата година,  без трошоци за разгледување на барањето промотивно до 31.12.2023 г. 

За него не треба да заложите хипотека, при што рокот на доспевање е 5 години со вклучен грејс период од 6 месеци. Процедурата е брза, што го прави особено интересен и прифатлив за сите оние мали и средни бизниси кои сакаат за кратко време да реализираат одредена бизнис инвестиција.

За поголемите и подолгорочни бизнис планови и инвестиции, УНИБанка Скопје го воведе Хипотекарниот Бизнис Кредит кој е со износ до 100.000 евра, со рок на отплата до 10 години, и со вклучен грејс период од 12 месеци. За негово добивање е потребна хипотека, а промотивно до 31.12.2023 е без трошоци за разгледување на барањето, додека можеби и најважно каматната стапка е атрактивна и изнесува само 4.90%.

Овој хипотекарен кредит  може да се искористи за инвестиции во купување или изградба на објект, за нови машини и додатни инвестиции во бизнисот, за рефинансирање од други банки, како и можност до 30% од износот да се користи за обртни средства за набавка на репроматеријали и трајни обртни средства.

УНИБанка Скопје е партнер, консултант на своите клиенти нудејќи им бројни предности за нивните бизниси. УНИБанка Скопје и понатаму ќе остане ориентирана кон потребите на бизнисите и ќе се стреми да ги поддржи нивните потреби и очекувања, креирајќи производи, услуги и сервиси како би им овозможиле остварување на целите и максимални деловни постигнувања.

Комерцијален ПР текст

коментари3 дена ago

Со АмЧам на тема…Технолошката експанзија неминовно ја потенцира потребата од заштита на интелектуалната сопственост

македонија4 дена ago

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

македонија6 дена ago

Анализа на Инсајдер ИД и ЕБОР: Како „дише“ пазарот за широка потрошувачка во Македонија?

банки6 дена ago

ПроКредит Банка обезбеди дополнителни 60 милиони евра финансиска поддршка за македонските мали и средни претпријатија во соработка со ЕИФ

банки7 дена ago

Нова понуда на хипотекарен кредит од УНИБанка

економија1 недела ago

Брако ќе промовира ново електрично возило на саем во Минхен

банки3 недели ago

Годишниот Извештај за одржливост на ПроКредит Групацијата покажува значителен придонес врз општеството и животната средина

технологии / компании3 недели ago

Таман се навикнавме на четботовите, доаѓаат и AI агенти

регион3 недели ago

Букурешт, Загреб и Атина стануваат сѐ поголеми „чувари на податоци“ на светските технолошки компании

интервју3 недели ago

Марија Кукуноска: Безбедноста и заштитата се фундамент за успешен и одржлив бизнис во време на бројни ризици и кризи