Connect with us

банки

Ти само орочи, заштедата сама ќе дојде! – ПроКредит со нова понуда за штедење

објавено

на

Каматната стапка на новиот депозит, за штедни влогови во денари, орочени на 13 месеци изнесува 3,7%, односно 2,8% за штедење во евра. Каматите се фиксни за целиот период на орочување, а минималниот износ на вложување е 6.000 денари, односно 100 евра.

Месецот на штедење во ПроКредит Банка започнува порано затоа што не е важно кој месец е, важно е да се поттикне и негува културата на штедење. Грижата за корисниците никогаш не престанува, затоа ПроКредит креираше нов Орочен депозит кој им овозможува на граѓаните за првпат да добијат повисока каматна стапка за пократок период на орочување.

Под мотото „Ти само орочи, заштедата сама ќе дојде!“ депозитите во денари и евра, се со рочност од 13 месеци и со уште повисоки каматни стапки.

Каматната стапка на новиот депозит, за штедни влогови во денари, орочени на 13 месеци изнесува 3,7%, односно 2,8% за штедење во евра. Каматите се фиксни за целиот период на орочување, а минималниот износ на вложување е 6.000 денари, односно 100 евра.

Сите се стремиме кон поголема финансиска стабилност за чија цел потребни се паметни решенија и прифатливи начини за штедење. ПроКредит ги следи потребите на клиентите и секогаш се залага за промоција на културата на штедење целосно инкорпорирана во моделот на одговорно банкарство кое Банката посветено го практикува.

Новата понуда за Орочен депозит е достапна за сите граѓани и аплицирањето е целосно онлајн на веб страницата на ПроКредит Банка https://www.pcb.mk/aplikacija-za-otvoranje-orocen-depozit.nspx

Комерцијален ПР текст

македонија3 часа ago

„Алкалоид“ со донација на течен „Омепразол“ ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца

банки2 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет2 дена ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет2 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании2 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион2 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија2 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија2 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

економија2 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

економија2 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

регион2 дена ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

свет2 дена ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

економија2 дена ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

технологии / компании2 дена ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

економија2 дена ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

македонија2 дена ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

свет2 дена ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

македонија2 дена ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

менаџмент / маркетинг2 дена ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

банки2 дена ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица