Connect with us

економија

Триглав Осигурување со нов производ за осигурување на дом, Мој дом

објавено

на

SAFE, SMART, RELAX и COMFORT се четири пакети, кои што вклучуваат различен сет на покритија, кои што го штитат домот од различни ризици.

Триглав Осигурување го воведува Мој дом – нов производ за осигурување на домот. Мој дом нуди избор на повеќе пакети на покритија. Клиентите имаат можност да изберат пакет во согласност со нивните потреби и можности, како и да додадат во својот пакет одредени дополнителни покритија и предмети на осигурување и на тој начин самите да го креираат осигурувањето за својот дом.

Пакети во Мој дом

SAFE, SMART, RELAX и COMFORT се четири пакети, кои што вклучуваат различен сет на покритија, кои што го штитат домот од различни ризици. SAFE пакетот вклучува основна заштита, со пристапна премија, SMART пакетот вклучува балансиран сет на покритија, што го штитат домот од најчестите ризици, а RELAX пакетот пак, вклучува основен сет на покритија, наменет е за викенд куќи и нуди сигурност од пожар и кражба преку целата година. COMFORT пакетот овозможува комплетна заштита и висока стапка на покриеност од опасности, што можат да се случат во домот, на семејството и на домашните миленици. Пакетите можaт да се надградат со дополнителни покритија и предмети на осигурување.

Мој дом е производ, во кој што се вградени принципите на работа, што ги применуваме во  Триглав. Нуди флексибилност преку избор на пакети, со различни покритија, како и можност за нивно прилагодување во решенија, што во потполност одговараат на потребите и можностите на нашите клиенти. Во Триглав постојано работиме на градењето на однос на доверба и партнерство, затоа, на клиентите, кои ќе склучат пет-годишен договор за осигурување на домот, им обезбедуваме попуст на лојалност во износ од 25%. Нашите заложби за одржлив развој ги вградивме и во овој производ, со тоа што вклучивме поволности, кои што ја поттикнуваат и поддржуваат заштитата на животната средина. Клиентите кои користат енергетски ефикасни апарати, како и апарати кои го намалуваат загадувањето на животната средина добиваат 10% попуст на осигурителната полиса. Клиентите, кои ја поддржуваат енергетската ефикасност во домот, односно користат уреди, кои што придонесуваат кон заштеда и намалување на потрошената електричната енергија, имаат можност да ги осигурат овие уреди со попуст до 50%. Мој дом на клиентите им нуди на едноставен начин да го креираат своето осигурително решение и да го дефинираат сопственото ниво на безбедност на нивниот дом”, изјави во оваа прилика Главниот извршен директор на Триглав Осигурување, г.Ѓорѓе Војновиќ.

Повеќе информации за новиот производ Мој дом на Триглав можат да се добијат на triglav.mk.

Комерцијален ПР текст

свет9 часа ago

Време ли е за продавање на акциите од Apple?

македонија1 ден ago

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

технологии / компании4 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават

регион4 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју4 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

интервју4 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

економија4 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

економија4 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

свет4 дена ago

Пустината под вода

економија1 недела ago

„Е-commerce awards“ придонесуваат кон растот и успехот на бизнисите што функционираат во дигиталниот простор

економија4 дена ago

Како работеа домашните инвестициски фондови: Зголемување и на вредноста и на приносите

банки1 недела ago

Комерцијална банка како „Зелен поборник“ ќе пошумува и ќе едуцира

свет4 дена ago

Пустината под вода

регион4 дена ago

Доаѓаат супер-богати купци на недвижнини од цел свет, сплитска агенција ќе им биде ексклузивен партнер

интервју4 дена ago

Стефан Таневски: УАКС обезбедува сличен, ако не и ист, калибар на образование како и најдобро оценетите меѓународни бизнис школи

интервју4 дена ago

Фабрис Перушко: Кога се нафатив да го водам стечајот на Агрокор многумина ми изразуваа сочувство

економија4 дена ago

Движењата на стоковите берзи обратни од оние на финансиските пазари

менаџмент / маркетинг4 дена ago

Кој ќе господари со бизнисот во ниската земјина орбита: Една вселенска станица ќе се пензионира, многу нови ќе се појават

технологии / компании4 дена ago

Кои се главните предности на генеративната вештачка интелигенција