Connect with us

банки

УНИБанка го одржа вториот по ред тениски турнир за своите клиенти „UNIBank Invitational 2022„

објавено

на

Пред бројна публика и во одлична атмосфера и оваа година УНИБанка и тенискиот клуб АБЦ Мондано беа домаќини на тениски турнир за ВИП клиентите, соработниците и пријателите на банката.

Турнирот со натпреварувачки карактер беше отворен на 19 мај со поздравен говор на извршниот директор на УНИБанка Владислав Хаџидинев, а финалето се одржа на 22 мај.

Покрај тенис и награди за возрасните, годинава УНИБанка им овозможи и на најмладите да се забавуваат, да добијат бесплатен час по тенис, но и да се натпреваруваат за вредни награди.

Натпреварите ги следеа и официјални судии и делегат кој се погрижи за регуларноста.

Во категоријата деца, односно црвен и портокалов тенис, учествуваа 36 деца, а во категоријата зелен тенис 25 деца.

Во категоријата Тинс се натпреваруваа 17 учесници, а во финалето Максимилијан Алексовски беше подобар од Петар Дуљанов.

Меѓу жените најдобар успех покажа Моника Бориќ. Таа ја совлада Мартина Ристеска и ја понесе првата наглада – инвестициско злато од 5 гр. Финалистката Ристовска се закити со награда инвестициско злато од 2 гр.

Во конкуренција од 30 наптреварувачи мажи, со инвестициско злато од 5 гр се закити Петар Трајковски, кој успеа да го совлада Робертино Николовски, кој освои инвестициско злато од 2 гр.

УНИБанка се одлучи годинава да ги награди победниците со инвестициско злато, производ што за првпат во Македонија го воведува токму Банката.

“Целта на турнирот е надградување на релациите со нашите ВИП клиенти и вреднување на нивната лојалност и доверба кон нас. Со овие спортски денови покажавме дека Банката се грижи за своите клиенти и преку дружење надвор од строгите деловни рамки – велат од УНИБанка”.

Комерцијален ПР текст.

македонија4 часа ago

Реализирани повеќе заеднички хуманитарни активности на „Алкалоид“ и на Црвен крст на Град Скопје

економија1 ден ago

Преку 800 гости на корпорацискиот прием на Фероинвест и Брако

македонија2 дена ago

Анѓушев на одбележувањето 20 години Фероинвест и Брако: Потребно е обединување на бизнисите, силни партнерства и градење кадри!

македонија3 дена ago

Даниел Јанчевски, специјалист за е-commerce во Иуте кредит: Имплементираме напредни дигитални решенија за електронска трговија, со цел да им го олесниме секојдневието на купувачите и на локалните трговци

банки3 дена ago

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

банки4 дена ago

ЕБОР одобри 9 милиони евра за поддршка на млади претприемачи и „зелени“ инвестиции, кредитите ќе се одобруваат преку ПроКредит Банка

економија5 дена ago

Фероинвест и Брако денеска прославуваат 20-годишен јубилеј

македонија6 дена ago

Живко Мукаетов избран за нов член на Одборот на директори на Американската стопанска комора

економија1 недела ago

Одобрени  50 милиони евра од Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) за поддршка на македонските компании преку Развојната банка

банки1 недела ago

ПроКредит Групацијата постигна добри резултати последните 9 месеци со принос на капиталот од 13,6%

македонија3 дена ago

Даниел Јанчевски, специјалист за е-commerce во Иуте кредит: Имплементираме напредни дигитални решенија за електронска трговија, со цел да им го олесниме секојдневието на купувачите и на локалните трговци

економија5 дена ago

Фероинвест и Брако денеска прославуваат 20-годишен јубилеј

економија1 недела ago

Одобрени  50 милиони евра од Банката за развој на Советот на Европа (ЦЕБ) за поддршка на македонските компании преку Развојната банка

македонија1 недела ago

Јубилејни часовници за работниците по повод 20 години од Брако и Фероинвест

банки1 недела ago

ПроКредит Групацијата постигна добри резултати последните 9 месеци со принос на капиталот од 13,6%

македонија6 дена ago

Живко Мукаетов избран за нов член на Одборот на директори на Американската стопанска комора

банки4 дена ago

ЕБОР одобри 9 милиони евра за поддршка на млади претприемачи и „зелени“ инвестиции, кредитите ќе се одобруваат преку ПроКредит Банка

банки3 дена ago

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

македонија2 дена ago

Анѓушев на одбележувањето 20 години Фероинвест и Брако: Потребно е обединување на бизнисите, силни партнерства и градење кадри!

економија1 ден ago

Преку 800 гости на корпорацискиот прием на Фероинвест и Брако