Connect with us

банки

УНИБанка доби признание за особен придонес во развојот на Економскиот факултет при УКИМ – Скопје

УНИБанка признание

објавено

на

„Имаме можност да им помогнеме на студентите, а високото образование е клучно. Ние сакаме да изградиме подобра, поинклузивна и поодржлива иднина, нудејќи можности за обуки, вработување на идните млади генерации кој ќе бидат дел од претприемништвото и бизнис секторот“,  велат од УНИБанка АД Скопје.

Високото образование е клучно за поттикнување на растот и зајакнувањето на заедничкиот просперитет. Целта кон колективен успех во едно општество е токму кон зајканување на капацитетите на секој поединец одделно, токму преку целокупниот образовен систем. Силно образован кадар е предуслов за иновации и раст на многу полиња во општеството.

Високообразовните институции ги подготвуваат поединците не само со соодветни и релевантни вештини за работа, туку и да бидат активни членови во нивните заедници  со давање на значаен печат во истата.

Кога станува збор за високото образование и колку банките се дел од истото, дознаваме од УНИБанка дека тоа лежи во спојот на растот, работните места и конкурентноста, и има потенцијал да послужи како катализатор за економска трансформација. Бидејќи земјите во развој ги поддржуваат образовни системи и се повеќе преминуваат во економија на знаење, високото образование ќе игра клучна улога во базата на знаење и човечкиот капиталпотребни за промовирање и одржување на развојот во многу сектори.

На УНИБанка  АД Скопје по повод  70 годишнината од  Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“- Скопје, со голема чест ѝ беше доделено посебно признание за особен придонес во развојот на Факултетот. Ова признание е од голема важност за Банката.
 „Имаме можност да им помогнеме на студентите, а високото образование е клучно. Ние сакаме да изградиме подобра, поинклузивна и поодржлива иднина, нудејќи можности за обуки, вработување на идните млади генерации кој ќе бидат дел од претприемништвото и бизнис секторот“,  велат од УНИБанка.

Continue Reading
економија2 days ago

Нето извозот од ТИРЗ зголемен за 17% лани

интервју2 days ago

Зоран Заев: Со стабилизирање на состојбата од пандемијата ефектите од нашите економски политики ќе бидат видливи

свет2 days ago

Демократијата одговара брутално кога е земена „здраво за готово“

економија2 days ago

Банкарите велат ќе биле „подарежливи“ со кредити годинава

македонија2 days ago

10-тото јубилејно издание на BIWC – Балкански интернационален вински натпревар 2021 година во Македонија

македонија2 days ago

„Алкалоид“ исплати новогодишен надомест од 25.000 денари за своите вработени и донираше 1,2 милиони евра за заедницата во 2020 година

економија2 days ago

Македонската економија на среден и долг рок (2)

свет2 days ago

Каква година ќе биде 2021 за инвеститорите

менаџмент / маркетинг2 days ago

Доаѓа ерата на “пост – менаџментот“

менаџмент / маркетинг2 days ago

Дали сте саботирани од сопствената цел за остварување поголема продажба?

интервју2 days ago

Зоран Заев: Со стабилизирање на состојбата од пандемијата ефектите од нашите економски политики ќе бидат видливи

економија5 days ago

Одобрена е првата група на кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

економија4 days ago

10-тото јубилејно издание на BIWC – Балкански интернационален вински натпревар годинава ќе се одржи во Македонија

економија3 days ago

Неби Хоџа, СКСЗМ: Да се укине данокот на добивка до 2022 година за најпогодените компании од пандемијата

економија2 days ago

Нето извозот од ТИРЗ зголемен за 17% лани

здравје6 days ago

Средствата за дезинфекција од “Алкалоид” со докажано дејство против SARS-CoV-2 (COVID-19)

економија6 days ago

ССК бара финансиската помош за исплата на плата и бескаматните кредити да траат најмалку до април

свет2 days ago

Демократијата одговара брутално кога е земена „здраво за готово“

економија2 days ago

Банкарите велат ќе биле „подарежливи“ со кредити годинава

lifestyle2 days ago

Јан Коум: Правете една работа и правете ја добро