Connect with us

економија

Утре се одржува конференција за млади претприемачи и жени во претприемништвото во организација на ПроКредит Банка и ЕБОР

објавено

на

На настанот своите приказни ќе ги споделат истакнати и успешни претприемачи од локалната заедница, Ирена Јакимовска, сопственик и управител на Comfy Angel и Нино Карас, ко-основач на Codewell AI, а ќе се одржи и панел дискусија „Претприемништво – Од предизвици до можности“ во која ќе учествуваат Петар Ниновски, CEO на Brainster и Основач на Brainster Next Колеџ; Ангела Настевска, внатрешен консултант на Кентаур Импекс; Билјана Менкиноска, менаџер на El Mundo; и Маја Столевска Костадинова, Менаџер на националната програма за советување на бизниси при ЕБОР.

Утре, во ресторанот Ragusa Rooftop 360 со почеток од 10:00ч ќе се одржи конференција за млади претприемачи и жени во претприемништвото под слоганот „Круг на нови можности“, во организација на ПроКредит Банка и Европската банка за обнова и развој (ЕБОР).

Како дел од новите програми за поддршка, Youth in Business и Women in Business, оваа конференција претставува прв од низата најавени настани за размена на искуства и вмрежување на овие две групи претприемачи, во рамки на мисијата за поддршка на локалните бизниси и промоција на претприемништвото во Македонија.

На настанот своите приказни ќе ги споделат истакнати и успешни претприемачи од локалната заедница, Ирена Јакимовска, сопственик и управител на Comfy Angel и Нино Карас, ко-основач на Codewell AI, а ќе се одржи и панел дискусија „Претприемништво – Од предизвици до можности“ во која ќе учествуваат Петар Ниновски, CEO на Brainster и Основач на Brainster Next Колеџ; Ангела Настевска, внатрешен консултант на Кентаур Импекс; Билјана Менкиноска, менаџер на El Mundo; и Маја Столевска Костадинова, Менаџер на националната програма за советување на бизниси при ЕБОР.

Во рамки на конференцијата присутните ќе имаат можност да се запознаат со финансиските поволностите за жени претприемачи и млади претприемачи кои се дел од новите бизнис пакети на ПроКредит банка.

Повеќе детали за агендата на следниот линк.

Не пропуштајте ја последната шанса да го резервирате вашето место на следниот линк.

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

менаџмент / маркетинг2 недели ago

Како да се водат состаноци: не мора да се долги, мачни и здодевни, може и поинаку

регион2 недели ago

Во Хрватска платите растат двојно побрзо одошто просекот на ЕУ: работодавците бараат покачувањата да се врзат со продуктивноста

свет2 недели ago

Како турнејата на Тејлор Свифт може да ја поправи економската слика на Европската унија

македонија1 недела ago

Приближувајќи се кон првата декада со бројни успеси – 8 години ги зајакнуваме носечките столбови на уникатното хотелско угостителство во Скопје Мериот Хотел

банки7 дена ago

Нова зелена бизнис кредитна линија на ПроКредит Банка и ЕБОР со поврат на средства до 10% за инвестиции во одржливи решенија

македонија5 дена ago

Донаторскиот кружок на КОНЕКТ по 5-ти пат покажа филантропија на дело: Собрани еден милион денари здружени донации за влијателни иницијативи

банки6 дена ago

ПроКредит е единствена банка во Македонија оценувана од Fitch Ratings

банки5 дена ago

Прокредит банка со нова модерна филијала во Гостивар

банки2 дена ago

Со голем настан Македонската шаховска федерација ќе одбележи еден век постоење на Светската шаховска федерација ФИДЕ

македонија5 дена ago

Комерцијална банка со поддршка за македонскиот фудбал и во наредните три години