Connect with us

македонија

Ученици од специјалното училиште за деца со оштетен слух на практична настава во БРАКО

објавено

на

Учениците беа задоволни што дел од практичната настава можат да поминат во вистински производствен погон, а со оглед на тоа што нивното училиште е наменето за ученици со проблеми во слухот, посетителите особено беа задоволни од сознанието дека работници со вакви физички предизвици се веќе дел од тимот на БРАКО и дека секој од нив може својата работна кариера во иднина да ја гледа во велешката фабрика.

Група на ученици од машинската струка во Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партеније Зографски“ од Скопје, ја посетија компанијата БРАКО во Велес.

Учениците беа задоволни што дел од практичната настава можат да поминат во вистински производствен погон, а со оглед на тоа што нивното училиште е наменето за ученици со проблеми во слухот, посетителите особено беа задоволни од сознанието дека работници со вакви физички предизвици се веќе дел од тимот на БРАКО и дека секој од нив може својата работна кариера во иднина да ја гледа во нашата фабрика.

За време на посетата, Ангел Анѓушев, оперативен директор на нашата фабрика за возила Грин Машинс во рамките на БРАКО и директорот за производство во Грин Машинс, Иле Атанасов ги запознаа учениците со целокупниот процес на производството на најсовремените возила за одржување на хигиена во урбани средини, кои се македонски бренд кој се продава низ целиот свет.

За време на презентацијата, Анѓушев посочи дека во БРАКО се прави развојот и дизајнот на возилата, се изработуваат огромен број на компоненти кои се вградуваат во нив и се врши финална монтажа, као и дека возилата на Грин Машинс се продаваат во над 60 земји на сите континенти.

ПР текст

банки1 ден ago

Комерцијална банка прва во земјава воведе тактилни платежни картички прилагодени и за слепи лица

свет1 ден ago

Предлог акција за оваа недела: Orlen S.A.

свет1 ден ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

технологии / компании1 ден ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

регион1 ден ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

македонија1 ден ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија1 ден ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

економија1 ден ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

економија1 ден ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет1 ден ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

економија1 ден ago

Истражување: Инфлацијата е главен фактор за финансиски стрес

свет1 ден ago

Скокнаа цените на нафтата, гасот, бакарот и алуминиумот

регион1 ден ago

Марко Чадеж, Српска стопанска комора: Нашите компании ги мачи финансирањето и недостиг на кадри

свет1 ден ago

Следната година сонцето и нас ќе нѐ стемни

технологии / компании1 ден ago

ЕУ има амбиција да стане „квантна долина на светот“, а хрватски научници имаат голем удел во тоа

економија1 ден ago

„Зелените“ кредити со годишен раст од речиси 30%

менаџмент / маркетинг1 ден ago

Како да ги демотивирате вработените и избркате најдобрите

македонија1 ден ago

Судбината на фабриката во Бунарџик неизвесна, но можно е и целото производство да се префрли во Македонија

македонија1 ден ago

Македонските е-трговци направиле промет од 453 милиони евра лани

банки4 дена ago

Управната зграда на УНИБанка во Скопје сама ќе произведува струја од фотоволтаична централа