Connect with us

start up

Startup Job Fair: десет македонски стартапи нудат над 80 работни места во моментов

објавено

на

Стартап Македонија го реализираше првото издание на Startup Job Fair каде беа промовирани брзо растечките стартапи кои се во потрага по квалитетен кадар од Startup Macedonia Founders club.

Стартап Македонија го реализираше првото издание на Startup Job Fair каде беа промовирани брзо растечките стартапи кои се во потрага по квалитетен кадар од Startup Macedonia Founders club.

Повеќе од 200 учесници студенти и млади професионалци се приклучија на првиот виртуелен саем за вработување во стартап компании — Startup Jobfair. Освен што настанот понуди информации за стартап секторот кој бележи забрзан раст вo последните неколку години па дури и во време на пандемијата со Ковид-19, беа претставени повеќе од 80 работни позиции кои се моментално отворени во 10 македонски стартапи.

На настанот учесниците имаа можност да дознаат повеќе за Стартапите, стартап екосистемот нивната визија и бенефициите кои ги нудат на нивните вработени во еден уникатен Job pitching настан со цел да ја продолжат својата кариеа во едни од најбрзо растечки Стартапи во земјата.

Компаниите: CodeWell, Cognism, Data Masters, EmbedSocial, InPlayer, Microtica, Slice Macedonia, Startup Macedonia, TeliportMe и Upshıft кои ги претставија своите продукти, начин на работа, и корпоративна култура и отворените позиции за кои моментално им се потребни кандидати од технички струки, маркетинг, продажба и друго.

Своја презентација имаа и Thrivity – локална платформа која ги спојува луѓето кои бараат работа и компаниите што вработуваат.

Startup Jobfair беше организиран од Стартап Македонија и Швајцарската програма И.М.Е, а во соработка со 5 едукативни центри, 8 студентски организации .

Детали за сите стартапи и нивните слободни позиции може да погледнете овде.

економија7 дена ago

Алексова, ТУК: Неповратна финансиска помош за спас на туризмот и угостителството

банки7 дена ago

Fitch Rating повторно го потврди кредитниот рејтинг на ПроКредит Банка на “БББ-“

економија6 дена ago

Помала премија за речиси 5% или 8,5 милиони евра во 2020

македонија6 дена ago

Опасниот вирус на лагите е сојузник на Ковид – 19

економија6 дена ago

Властите задоволни од ефектот на антикризните мерки, бизнисот бара уште

технологии / компании2 дена ago

ПроКредит Банка прва банка во земјата со 70% електричен возен парк

менаџмент / маркетинг6 дена ago

Управување со ликвидноста и cash gap

свет6 дена ago

Како еден град станува паметен?

македонија6 дена ago

Амбициозен инвестициски план: ќе бидат вложени преку 105 милиони евра во нови маркети и други содржини

lifestyle6 дена ago

Марк Кјубан: Станете експерт во тоа што го работите. Тоа ќе ви даде предност затоа што повеќето луѓе не го прават тоа.